Uludağ'da büyük dönüşüm planı...

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Uludağ’ın tek sorununun "sahipsizlik" olduğunu belirterek, "Bütün bakanlıklar Uludağ’a karışınca çorba oluyor" dedi. Bakanlığın, hazırladığı mutabakat planını Uludağ’daki tüm otellerin imzalamasını istediğini belirten Ağaoğlu, bunun üzerine Bölge İdare Mahkemesine dava açtığını, mahkemenin de "yürütmeyi durdurma" kararı aldığını belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Uludağ'da büyük dönüşüm planı...

Ağaoğlu, Aağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı, Baş Hukuk Müşaviri Adnan Kılıç, Hukuk Müşaviri Haluk Ündeş, Finans Direktörü Yurdagül Korkmaz, Ağaoğlu My Resort ve Kuşaklıkaya Genel Müdürü Murat Türker ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Uludağ’da 1988 yılından beri işlettiği 5 yıldızlı otelini, Çevre ve Orman Bakanlığının hazırladığı mutabakat planına karşı olduğu için aldığı kapatma kararını hatırlattı.

 

Bakanlığın, hazırladığı mutabakat planını Uludağ’daki tüm otellerin imzalamasını istediğini belirten Ağaoğlu, bunun üzerine Bölge İdare Mahkemesine dava açtığını, mahkemenin de "yürütmeyi durdurma" kararı aldığını belirtti. Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerinin sonucunda istedikleri yasal zemine kavuşmaya yönelik olumlu gelişmelerin başlaması ve mahkemenin kararı üzerine oteli açmaya karar verdiğini ifade eden Ağaoğlu, "Uludağ’ın tek sorunu sahipsizlik. Bütün bakanlıklar Uludağ’a karışınca çorba oluyor. Bir kadının tek kocası olur. Bizim kaç kocamız olduğu belli değil. Horozun çok olduğu yerde de sabah erken oluyor" diye konuştu.

 

Ağaoğlu, Uludağ’daki otel sayısının 14-15 civarında olduğunu, bunun yanında "Beyaz Cennet"te 18 adet kamu binası bulunduğunu kaydederek, gecekondu görünümündeki kamu binalarının yıkılması halinde yapı yoğunluğu sorununun ortadan kalkacağını savundu.

 

-"100 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPMAYA DA HAZIRIM"-

 

Uludağ ile ilgili sorunun çözülmesi yerine büyütülmesi yolunun tercih edildiğini ileri süren Ağaoğlu, şöyle devam etti: "Hedef, Uludağ’daki kaçak bina sorununa bir çözüm getirmek olmalı. Uludağ’daki otelimize geçen yıl 15 milyon dolarlık yenileme yatırımı yaparak kayak merkezimizi Avrupa standartlarına taşıdık. Aslında bakanlığın elinde, işletmecilerle birlikte hazırlanan ve Uludağ’ın sorunlarını çözecek plan var.

 

Yeni plan, sorunları çözmeye yönelik, çağdaş ve uygulanabilir olacaksa ben otelimizi yıkıp yeniden kurmaya ve 100 milyon dolar yatırım yapmaya da hazırım. Mevcut durumda dağın yüzde 20’lik kapasitesi kullanılıyor. Bu yeni plan çerçevesinde maden tarafındaki kapasite de değerlendirilmeli.

 

Ayrıca, dağ turizmini yaz dönemi de canlı tutmak ve kongre, yayla turizmi gibi alternatiflerle Uludağ’ı 12 ay turizme kazandırmak önemli. Bursa ekonomisi için Uludağ büyük önem taşıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesinin ve Valiliğin bu konuda önemli çabaları var. Kayak hocaları, kayak sporu camiası ve Bursa esnafının olumlu çabaları ve desteği de kararımızda etkili oldu." -"BEN, DEYİM YERİNDEYSE ’ŞÖVALYELİK’ YAPTIM"- Ağaoğlu, Uludağ’daki diğer otel sahiplerinin başka yatırımları olmadığını, tek geçim kaynaklarının Uludağ’daki otelleri olduğu için kendisi gibi tepki koyamadıklarını ifade ederek, "Ben, deyim yerindeyse ’şövalyelik’ yaptım.

 

Çünkü Uludağ’daki otelimiz bizim için hobi yeri" dedi...

 

Bir gazetecinin, "Uludağ’ın Davos’a dönüştürülmesi yönündeki çalışmalar hakkında neler düşünüyorsunuz?" sorusuna Ağaoğlu, "Davos’u gözümüzde çok büyütüyoruz. Orası bir köy, ama tanıtımlarını çok iyi yapmışlar. Uludağ, akılcı yatırım yapılırsa kongre, yayla ve kayak turizmi için tesisler tamamlanırsa Davos’tan çok daha iyi bir merkez halini alır" yanıtını verdi.

 

Ağaoğlu, Uludağ’ın en büyük sorununun otopark olduğunu belirterek, birkaç yıl önce "oteller bölgesi"ne varmadan büyük bir otopark yapıp devlete hibe etme teklifinde bulunduğunu, hatta "otopark’tan elde edilecek gelirle Uludağ’ın altyapı sorunu çözülsün" önerisini getirdiğini, ancak kimseden bu konuda olumlu yaklaşım görmediğini sözlerine ekledi. (Milliyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.