Uludağ'da 2003'ten önce inşa edilen oteller yıkılmayacak...

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Uludağ'daki imar planıyla ilgili Anıtlar Bölge Kurulu'ndan onayın çıktığını belirterek, "2003'ten önce inşa edilen otel işletmecilerine intibak hakkı verilmesi için ek madde çıkartıldı" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Uludağ'da 2003'ten önce inşa edilen oteller yıkılmayacak...

Vali Harput, "2003'ten önce inşa edilen otel işletmecilerine intibak hakkı verilmesi için ek madde çıkartıldı. Otelciler, bu ek maddeden yararlanmaya başladı. Uludağ'daki otopark meselesini de çözeceğiz" diye konuştu. 

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Uludağ'daki son durum hakkında bilgi verdi. Uludağ'da yeni bir düzenlemenin yaşandığını dile getiren Harput, kanun değişikliği sebebiyle bazı otellerin olumsuz yönde etkilendiğini ifade etti. Vali Harput, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen yasal düzenleme çerçevesinde 2003'ten önce yapılan yapıların belli bir süre içerisinde idareye müracaat etmeleri durumunda intibak hakkı verecek ek maddenin yürürlüğe girdiğini dile getirdi.

OTELCİLERE EK MADDE MÜJDESİ...

Harput, sözlerine şöyle devam etti: "Uludağ'da biliyorsunuz yeni bir düzenleme oldu. Bu kanun değişikliği ile alakalı oradaki bir kısım otellerin sıkıntıları vardı. Bu konuda geçtiğimiz günlerde gerçekleşen yasal düzenleme yapıldı. Bu tür 2003'ten önce inşa edilen yapıların belli bir süre içerisinde idareye müracaat etmeleri halinde intibak hakkı verilmesi için ek madde çıkartıldı. Bununla ilgili Uludağ'daki otel işletmecileri bu maddeden faydalanmak için hareket içerisindeler. Bu yıl sonuna kadar tanınacak olan bu imkandan yararlanacak olan işletmeciler, yasanın vereceği hakkı kullanabilecektir" diye konuştu.

OTOPARK SIKINTISINA ÇÖZÜM...

İmar planıyla ilgili Anıtlar Bölge Kurulu'ndan onay çıktığının müjdesini veren Vali Harput, uygulama planının önünde herhangi bir engel kalmadığının altını çizdi. İlk olarak Uludağ'da otopark problemini çözmeyi hedeflediklerini söyleyen Harput, "Bu sene yapılması gereken iş olarak otopark inşaatı için süratle işe başlanmasını planlıyoruz. Diğer ihtiyaç olan tesislerin zaman içerisinde peyderpey yapılması gündeme gelecek. Bu konuyla ilgili Ankara'da son bir onayın ve bu işin kimin yapacağı hususunda bir karar verilecek. Uludağ'da bir dönüm noktası olacak" şeklinde konuştu. (İHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.