Ülkemiz cazibe merkezi haline gelecek...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, turizmde hedeflerinin, başarıyı her yıl daha ileri bir seviyeye taşımak ve Türkiye'yi turizmde dünyanın en büyük cazibe merkezi haline getirmek olduğunu belirtti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ülkemiz cazibe merkezi haline gelecek...

Başbakan Erdoğan: "Cennet vatanımız Türkiye, bir turizm ülkesi olarak artık markalaşma yolunda emin adımlarla ilerliyor"

  

Erdoğan, Dünya Turizm Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Başbakan Erdoğan, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Türkiye'nin, dünyanın en değerli kültür ve tarih miraslarından birine sahip olduğunu, coğrafi konumu, iklim özellikleri ve tabii güzellikleriyle sayılı turizm ülkeleri arasında yer aldığını vurguladı.

 

Hükümet olarak uygulamaya koydukları politikalarla, ülkenin sahip olduğu turizm potansiyelini çok daha verimli hale getirerek, gerek turist sayısında gerekse elde edilen gelirde rekor artışlar sağlandığına dikkati çeken Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

 

''Turizm sektörünün gerilemesine yol açabilecek olumsuzlukları ortadan kaldıran, çevreye duyarlı, tarihi ve kültürel değerleri koruyan, turist memnuniyetini sağlayan, turizm faaliyetlerinde çeşitliliği teşvik eden politikalarımıza devam ediyoruz. Hedefimiz, turizmdeki başarıyı her yıl daha da ileri bir seviyeye taşımak ve Türkiye'yi turizmde dünyanın en büyük cazibe merkezi haline getirmektir. Kültürel ve tarihi mirası ve eşsiz doğal güzellikleriyle cennet vatanımız Türkiye, bir turizm ülkesi olarak artık markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

 

Bu düşüncelerle, Dünya Turizm Günü'nü kutluyor, sektörün bütün kuruluş ve çalışanlarına başarılar diliyorum.''

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.