TÜRSAB vize sorununun çözümü için çalışmalarına devam ediyor

Yurt dışına tur düzenleyen seyahat acentalarının yaşadığı vize sorununa çözüm bulabilmek için başlattığı girişimleri sürdüren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Almanya ve İtalya vizeleri konusundaki aracı kuruluş iData’nın yetkilileriyle seyahat acentalarını buluşturdu.

18/10/2024 21:09
TÜRSAB vize sorununun çözümü için çalışmalarına devam ediyor

Toplantıda, vize alım süreçlerinde seyahat acentalarının yaşadığı sıkıntılar ve çözüm için atılabilecek adımlar ele alındı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), turizm sektörünün vize başvurularında karşılaştığı sorunların çözümüne yönelik adımlarına bir yenisini daha ekledi. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Yönetim Kurulu Üyelerinin sık sık gündeme getirerek kamuoyu oluşmasını sağladıkları vize konusunda önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

15 Ekim 2024 Salı günü TÜRSAB Genel Merkezi’nde düzenlenen “iData Yetkilileri ile Acenta İstişare Toplantısı”na TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri Engin Ceylan ve Esra Başeskioğlu, iData Genel Müdür Yardımcısı Yasin Doruk ve iData Denetim ve Kalite Direktörü Meral Akgün’ün yanı sıra çok sayıda seyahat acentası temsilcisi katıldı.

iData Yetkilileri ile Acenta İstişare Toplantısında; vize randevu kota sıkıntısı, randevu süreçlerinin uzaması, eksik evraklar nedeniyle randevuların tamamen iptal olması ve randevu sürecinde başa dönülmesi, randevu alımındaki teknik ve sistemsel zorluklar gibi birçok önemli sorun konuşuldu. Seyahat acentaları, iData yetkililerine doğrudan sorular yönelterek süreçteki sorunlar hakkında bilgi aldılar ve çözüm için atılabilecek adımlar konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Schengen Vizesinde Ret Oranları %16’yı Aştı

Toplantıda konuşan TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, 2023 yılı itibariyle Schengen vize başvurusu reddedilen vatandaşlarımızın oranının yüzde 16 seviyesini aştığına işaret ederek, bu durumun seyahat acentalarına olumsuz yansımaları olduğunu belirtti. TÜRSAB olarak bu sorunların çözümüne katkı sağlamak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Ceylan, bu çerçevede Vize Komitesi oluşturarak çalışmalar yürüttüklerini kaydederek, bu sorunların aşılması için girişimlerde bulunduklarını ifade etti. 

TÜRSAB Vize Komitesi Çalışmalarını Sürdürüyor

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Esra Başeskioğlu da yurt dışı turları düzenleyen seyahat acentalarının vize sorunu nedeniyle iş yapamaz hale geldiğini söyledi. TÜRSAB Vize Komitesi olarak birçok farklı ülkenin büyükelçilik ve konsolosluklarıyla toplantılar yaptıklarını ve seyahat acentalarının taleplerini ilettiklerini hatırlatan Başeskioğlu, başta iData olmak üzere vize aracı kuruluşlarıyla da sorunun çözümü noktasında atılabilecek adımlar ve alınabilecek aksiyonlar konusunda her zaman diyalog halinde olduklarını kaydetti.

iData, Seyahat Acentalarının Vize Süreçlerini Kolaylaştıracak Portal Geliştiriyor

iData Genel Müdür Yardımcısı Yasin Doruk ise TÜRSAB’dan ve seyahat acentalarından gelen bilgi ve talepleri göz önünde bulundurarak vize randevu sürecini kolaylaştıracak bir portal için hazırlıklarının devam ettiğini açıkladı. Doruk, söz konusu portalın Aralık ayında hizmete girmesini planladıklarını ifade etti.

Çok sayıda seyahat acentası temsilcisinin katıldığı toplantının kapanışında, TÜRSAB’ın vize sorunlarının çözümü için attığı adımların devam edeceği vurgulandı. Schengen Vizesi başta olmak üzere vize süreçlerinin daha hızlı ve verimli bir şekilde işlemesi adına iş birliği ve çözüm arayışlarının devam edeceği kaydedildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.