TÜRSAB, online müze biletine soyundu...

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın müze ve ören yerlerinde sunulan gişe hizmetlerini iyileştirmek ve müzelerdeki ziyaretçi sayısını artırmak amacıyla düzenlediği ihaleyi Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve MTM Bilişim iş ortaklığı kazandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TÜRSAB, online müze biletine soyundu...

Buna göre yıllık geliri 125 milyon lira olan 48 müzenin 50 gişesinde modernleştirme çalışmaları yapılacak. Müzelere giriş biletleri teknolojiye ayak uydurarak, kağıt bilet olmaktan çıkacak, barkod sistemi de getirilecek. MüzeKart’n yanı sıra kültür ve sanat etkinliklerinin tümünü kapsayan yeni kart uygulamaları geliştirilecek. Ayrıca, odağı müze ve örenyerleri olan kültürel zenginlikleri kapsayan paket programlar geliştirilecek.

 

Klasik özelleştirme değil

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, hizmetin yükseltilmesi konusunda yeni bir işletme modeline geçtiklerini belirterek, “Bir yanlış anlaşılma olmasın. Bu bir klasik özelleştirme çalışması değildir. Yine müzeler bizim, müzelerdeki karar hakları bizim, yine nihai kararlar bizim. Üçüncü kişilerle yapılacak anlaşmalardaki kararlar, onaylar bizim” diye konuştu. Ankara’da 13-16 Eylül’de gerçekleştirilen Müze ve Örenyerleri Gişelerinin İşletimi, Giriş Kontrol Sistemlerinin Modernizasyonu ve Yönetimi İhalesi’ne Akfen-Tura Turizm, TÜRSAB-MTM Bilişim, Bilintur Bilkent ve Göştaş Turizm katıldı.

 
İhaleyi kazanan 90.34 puan alarak kazanan TÜRSAB-MTM Bilişim ortaklığı, 6 yıl boyunca işletmesini aldığı müze ve ören yerlerinde 1 milyar 572 milyon lira ciroyu garanti etti. İdareye de 1 milyar 387 milyon lira gelir garanti eden ortaklık, bu işin sonunda yüzde 11 komisyon alacak. 18 milyon liralık yatırım yapacak ve 257 kişiyi istihdam edecek. 45 yeni gişe binası tadilat yapılırken, 11 yeni gişe inşa edilecek. Giriş noktalarına 196 kamera inşa edilecek.

 

 

         

 

  

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.