TUROB’ta seçim rüzgarları esiyor...

O, turizmin duayeni... 46 yıldır, otelcilikten rehberliğe, acentacılıktan eğitmenliğe kadar her alanda hizmet veren bir turizm neferi. Evet, TUROB Başkanı Timur Bayındır’dan bahsediyoruz. Eğer bugün Türk turizmi dünyada 7'nci sıraya yükselmişse, bu başarının ardında, Timur Bayındır gibi turizm sevdalıları yer alıyor…

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
TUROB’ta seçim rüzgarları esiyor...

Dedeman İstanbul Hotel’de, 26 Şubat tarihinde yapılacak olan TUROB Olağan Genel Kurul’una, 2 kişi adaylığını açıkladı. TUROB’un seçimli genel kurulunda, 46 yıldır turizm sektörüne hizmet eden turizmin duayeni Timur Bayındır’ın listesi ile Sinan Topaloğlu’nun listesi yarışacak.

 

Türk turizm sektörüne büyük emek veren Timur Bayındır’ın, seçimi açık ara kazanacağı belirtiliyor…

 

Galatasaray Liseli olan Timur Bayındır, Fransız hükümetinin verdiği bir bursu kazanarak Fransa’ya gitti. Fransa’da 2 yıl, otelcilik üzerine uygulama ve teorik eğitim alan Timur Bayındır, Türkiye’ye geri döndüğünde aile oteli olan Harem Otel’de çalışmaya başladı. Daha önce İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde okuduğu için, otelde muhasebe işlerine ağırlık verdi. Bu arada Gazetecilik Enstitüsü’ne kaydını yaptırdı. Hayat mecmuasında hikayeler tercüme etmeye ve rehberlik yapmaya başladı. Turizmin her dalında faaliyet gösteren Timur Bayındır; 46 yıldır turizm sektörüne hizmet veriyor. 

TÜRSAB’ın kuruluşunda bulunarak, denetleme kurulunda olan Timur Bayındır, SKAL genel sekreterliği de yaptı ve şuan SKAL üyeliği halen devam ediyor.  25 yıldır TUROB’un içinde olan Timur Bayındır, halen TUROB Başkanlığı görevini yürütüyor. Uluslararası Otelciler ve Restorancılar Birliği (İH&RA)’nın Yönetim Kurulu Üyesi olan Timur Bayındır, Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Üyeliği görevini de sürdrüyor. 

Çok yönlülüğünü yaşamının her döneminde ve alanında sürdüren Timur Bayındır, Marmara Üniversitesi'nde Teknik Hizmet Yönetimi ve İstanbul Üniversitesi'nde, Turizm İşletmelerinde Yönetim dersleri vermiştir. Sahibi olduğu Harem Otel’de Genel Müdürlük görevine devam eden Timur Bayındır, Fransızca ve İngilizce biliyor. 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.