Türklerin yeni tatil tercihi ‘Hesaplı Lüks’...

VIP Turizm CEO’su Ceylan Pirinçcioğlu, talep doğrultusunda ‘Hesaplı Lüks’ konseptine yöneldiklerini açıkladı. Gözde tatil yerleri değişiyor. Bu yıl 300 Türk, Alaska'da güneşlenmeye gidiyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türklerin yeni tatil tercihi ‘Hesaplı Lüks’...

VIP Turizm, Türkleri ayda 477 TL’den başlayan ödemelerle Alaska’da ‘güneşlendirecek’. Alaska’ya bu yıl 300’e yakın Türk’ün gitmesi beklenirken diğer gözde bir tatil alanı da Hırvatistan. Ülke, harcamalarıyla ünlü Türkleri ağırlamak için özel ‘gulet’ sistemi kurdu

 

Bu yıl 300’e yakın Türk güneşlenmek için Alaska’ya gidecek. Bugüne kadar Alaska’yı tatil programlarına almayan Türkler, bu yıl Temmuz-Ağustos aylarında aylık 477 TL’den başlayan ödemelerle Alaska’nın ‘güneşli havası’ndan yararlanmaya gidecek. Türklerin cruise seferlerine son dönemde yoğun bir ilgi gösterdiğine dikkat çeken VIP Turizm CEO’su Ceylan Pirinçcioğlu, “Yaklaşık 3 uçak yani 300-400 kişiyi Alaska’ya götüreceğiz. Bu yıl Hırvatistan, Ibiza ve Sharm da çok moda. Hırvatistan’a gelecek Türkler’i ağırlamak için burada Türkiye’den guletler satın alınarak bir sistem kuruldu” dedi.

 

Yaz programlarıyla ayda 67 TL’ye 12 ay taksitle gezme imkanı sunduklarını vurgulayan Pirinçcioğlu, “Özellikle krizin de etkisiyle İspanya, Yunanistan gibi ülkelerde yaşanan fiyat düşüşlerini de değerlendirerek ekonomik fiyatlı programlar hazırladık” diye konuştu. Türkiye’de ’mavi yolculuk’ konseptinin çok başarılı olması nedeniyle Hırvatistan’da bunun örnek alındığını ve guletlerin de ülkemizden satın alındığını aktaran Pirinçcioğlu, “Hırvatistan kıyılarında bu yıl Türkler gezecek” açıklamasını yaptı.

 

’Hesaplı lüks’e döndü...

Kriz yılı olan 2009’da özellikle yurtiçi kültür gezilerine ve Yunan Adaları’na ağırlık verdiklerini ama bu yıl yurtdışındaki destinasyonlara yönelik ’hesaplı lüks’ konseptine yöneldiklerini açıklayan Ceylan Pirinçcioğlu, şunları söyledi:

“2009 yılında 17 bin 500 kişiye tatil yaptırdık. 2010’un ilk 3 ayında ise beklentimizin üzerinde yüzde 50 büyüme yakaladık. Bu yüzden yılı 2009’un üstünde kapatacağız. Sadece ‘yaz modası’ adını verdiğimiz; Hırvatistan, Ibiza ve Sharm’da 15 bin kişiye tatil yaptıracağız. ‘Luxury line’ dediğimiz lüks konseptimiz de sürüyor ama bunun yanına ’hesaplı lüks’ seyahat programını ekledik. Yurtdışında erken rezervasyon ve garanti grup avantajını kullanarak makul fiyatlı 5 yıldızlı otellerde tatil yaptırıyoruz. THY’nin de 8-9 destinasyonu için şimdiden yer garantiledik, bu da fiyatlara yansıdı.”

 

İş ilişkisi ‘sanat’la kuruluyor, FAZIL Say programa giriyor...

Eskiden golf sahalarında ya da sosyal kulüplerinde kurulan iş ilişkilerinin yeni mekanının sanat galerileri, sergiler olduğunu açıklayan VIP Turizm CEOVekili Yasemin Pirinçcioğlu, “Art Basel’e bu yıl Londra ile Şanghay’ı da ekliyoruz. Ayrıca Fazıl Say’la da görüşmeler yaptık. Sanatçının konserlerine yönelik seyahatler düzenleyeceğiz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.