Türkler pahalı ama kaliteli turlara yöneliyor...

Türk tatilci pahalı ama kaliteli turlara daha çok prim vermeye başladı. 9 gün sürecek bayram tatili için turizmciler “acele edin” diyerek tatilcileri uyarırken uzun tatilin tutarı 2 bin -2.500 Euro’yu buluyor. Fiyatların yüksek olması tatilcileri engellemedi. Yurtdışı turlar yok satıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkler pahalı ama kaliteli turlara yöneliyor...

Dokuz günlük bayram tatiline 1 ay kala turizm şirketleri ve acentalarda beklenmedik bir trafik yaşanıyor.Turizmciler uzun bayram tatili nedeniyle yaşanan yoğun talep nedeniyle rezervasyonların bitmek üzere olduğunu hatırlatarak "Rezervasyon için acele edin" uyarısında bulunuyor..

 

Yaz sezonunun bitmesi nedeniyle düşen fiyatlar yanında turizmcilerin yüzde 10-15 arasında yaptıkları indirimler de talebin artmasına neden oldu. Yurtiçinden çok yurtdışı destinasyonlarında hemen hemen yer kalmadığını hatta bazı turların tamamen bittiğine dikkat çeken yetkililer 10 günlük yurtdışı bazı turları pahalı olamasın rağmen satıldığını söylüyor.

 

Jolly Tur Acentalar ve Satış Müdürü Murat Kuduzcu, yurt içi ve yurt dışı tatil planlayanların Kasım ayı başına kadar rezervasyon yaptırmaları konusunda uyarıda bulunarak yurt için haftalık paket turların tamamının bittiğini söyledi. Haftalık paketler dışında kalan turlar için yüzde 50'sinin dolduğunu ve 1 Kasım'dan itibaren indirimli fiyat uygulamasını da kaldıracaklarına dikkat çekti.

 

Kuduzcu, yurt dışı turları kapattıklarını belirterek, şöyle konuştu:" Yurt dışında Günay Afrika, Amerika, Hindistan ve Uzakdoğu başta olmak üzere çok önemli bir talep var. Yine Avrupa'da italya, İspanya, Viyana, Venedik, Belçika , Lüksemburg, Fransa yoğun talep alan turlar.Başta Pukket adaları olmak üzere tropik adalara da yoğun bir ilgi var"

 

Yurtiçinde bayramda özellikle Antalya'da sanatçılı organizasyonların tercih edildiğini kaydeden Kuduzcu, günlük 70 liradan başlayan fiyatları 250-300 TL'a kadar çıktığını ve rakamların tatilciler için cazip geldiğinin de altını çizdi. Kuduzcu, uzun bayram tatillerin özellikle yoğun çalışan, uzun tatil için fırsat bulamayanların dünyanın farklı ülkelerini gezmek için tercih edildiğini sözlerine ekledi.

 

449 EURO'YA MISIR TATİLİ...

 
Odeon Tours İç Pazar Müdürü Akın Akar Aksu ise, yurt içinde termal tesisler ile Antalya Belek bölgesinde buluna herşey dahil hizmet veren lüks tesislere yoğun talep olduğunu belirterek, yurt dışında ise son yılların e popüler ülkesi Mısır’ın Sharm El Sheik bölgesine ilginin büyük olduğunu kaydetti. Aksu, " Odeon Tours olarak bu bölgeye 449 Euro’dan başlayan fiyatlarla çok cazip tur programları hazırladık. Ve çok talep gördü. Bayram tatilinin uzun olması nedeniyle satışlar da ciddi bir artış söz konusu özellikle bayram tatilinden önceki son iki haftada çok büyük talep olmasını bekliyoruz. tatilcilere önerimiz istedikleri bölgede ve tesiste tatil yapmak için ellerini çabuk tutmaları" dedi.

 

Aksu, bayramın kasım ayına gelmesi nedeniyle tatilcilerin iklimi sıcak olan bölgelere talebinin arttığını ifade ederek, "Mısır en gözde tatil merkezi. 7 gece 3 yıldızlı otellerde 449 Euro, 4 yıldızlı otellerde 599 Euro ve 5 yıldızlı otellerde 629 Euro’dan başlayan fiyatlarla; vize ücreti hariç, uçak, alan vergisi, konaklama, transfer, Türkçe rehberlik hizmeti ve seyahat sigortası dahil, ODEON Tours tatil paketlerinden birini 12 taksit imkanıyla seçerek bayramı efsaneler ülkesi Mısır’da geçirebilirsiniz" şeklinde konuştu.

 

KREDİ KARTINA VADE FARKSIZ ÖDEME TALEBİ ARTIRIYOR...

 
Fiyatlar kadar ödemede sunulan avantajlar çok etkili oluyor. Kredi kartlarında 12 taksite kadar vade farksız ödeme imkanı sunulan oteller, paketler mevcut. Bu durum hali ile talebi arttıran çok önemli bir faktör. Aynı zamanda tatilin artık bir ihtiyaç olduğu tüm kesimlerce de kabul gören bir anlayış haline geldi. Yoğun ve çok çalışan kişiler yılda en az bir kez tatile çıkmak istiyor. Eski yazlık alışkanlığı da terk edilmeye başlandı. İnsanlar değişik bölge ve otelleri görmek, buralarda tatillerini geçirmek istiyorlar.

 

Aksu, bu yıl erken rezervasyona ilginin yüksek olduğunu da vurgulayarak, Odeon Tours'un başarılı bir yıl geçirdiğini ve portföylerinde bulunan otellerin satışlarında %30’luk bir artış yakaladıklarını vurguladı.

 

PAHALI TURLARA TALEP FAZLA...

 
Setur Yurt İç ve Yurt Dışı Operasyon Müdürü Yeşim Özaltay, G. Afrika, Japonya, Hindistan, Uzakdoğu, Küba uzak destinasyonların pahalı olmasına rağmen talebin çok fazla olduğunu ve erkenden dolduğu belirterek, " Tatil planlayanların ilk tercihi yurt dışı oldu. Bazılarının yoğunluk nedeniyle 2.turları açıldı. Batı ve Doğu Amerika turları çok talep gördü. Uçakların doluluğu ve bayramın uzun olması sebebiyle oluşan talep yoğunluğundan dolayı fiyatlar düşmedi. En ucuz 3 gecelik Avrupa turları 700 Euro’dan başlıyor. 7 gecelik uzun turlar ise 2.500 Euro’ya kadar çıkabiliyor" şeklinde konuştu.

 

Özaltay, Avrupa rezervasyonlarının geç başlamasına rağmen hızla dolmaya başladığını cruise seyahatlerinin de beklenenin üzerinde talep aldığını da söyledi. Yurtiçinde de özellikle Antalya'da sanatçılı organizasyon yapan otellerle, termal tesisler ve Kıbrıs'a 3 gecelik paketlerin tercih edildiğini de dikkkat çeken Özaltay, fiyatların 500-1.500 lira arasında değişiklik gösterdiğini kaydetti.

 

Özaltayi, destinasyonlar hakkında şunları söyledi: "İlginin yurt dışı turlarda; Batı- Doğu Amerika, Küba, G.Afrika, Hindistan, Avrupa’da, Cruise turlarında ise Karayipler ve Avrupa sıralanıyor. Klasik İsviçre ve İtalya turları yerine yeni açtığımız; İsviçre – İtalya Göller Bölgesi, Vietnam - Kamboçya gibi destinasyonlara ilginin oldukça yoğun ."

 

SETUR olarak yaz sezonunda yurtiçi ve yurtdışında kârlı bir yıl geçirdiklerini ve geçen yıka göre erken reervasyonda yüzde 100 büyüdüklerine değinen Özaltay, "Sektör için de güzel bir sezon geçti" dedi.  (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.