Türkler bayramda yurtdışına koşacak...

Ramazan Bayramı'nda referandum yüzünden tatile çıkmayı erteleyenler 9 günlük Kurban Bayramı tatiline hücum etti. Ekonomik krizin etkisini azaltması nedeniyle bu bayramda tatil yapmayı kafasına koyan Türk tüketicisi, özellikle yurtdışı tatilleri için seyahat acentelerinin yolunu tuttu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkler bayramda yurtdışına koşacak...

Acenteler ise, tatilcilere yönelik uzun dönemli turlar hazırladı. Tatilcilerin tercihi ise Roma, Paris gibi klasik destinasyonların yanı sıra uzun tatil nedeniyle Uzakdoğu ülkeleri. Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli İçsal 9 günlük Kurban Bayramı’nın uzunluğu nedeniyle yurtdışı tatilleri için çok büyük bir fırsat olduğunu belirterek, “Ramazan Bayramı’nda insanlar referanduma ilgi gösterince çok fazla iş yapamadık. Bir anlamda kendilerini sakladılar. Ancak şimdi tam tatil zamanı” diye konuştu.

 

TATİLCİ KENDİNİ SAKLADI

 

2010’da geçen yıla göre yurtdışı tatillerinde büyük artış olduğunu belirten Hey Travel Trends Pazarlama Direktörü Tunç Göz, yurtdışında Baltıklar ve Hindistan turlarının çok talep gördüğünü söyledi. Gemi turlarında geçen yıla göre yüzde 40’lık artış yaşandığına

dikkat çeken Göz, yurtiçinde Çeşme’nin en çok ilgi gören yerlerden olduğunu ifade

ederek, “İtalya, İspanya ve Fransa gibi destinasyonlarda ise misafirlerimiz artık farklı bölgeleri merak ediyor.

 

 7 GECE 10 GÜNLÜK GEZİ

 

Bütün yılın tamamına göre yüzde 70’lik artış yakalandığını belirten Kappatur Yurtdışı Operasyon Müdürü Mehmet Reisoğlu, sadece Kurban Bayramı satışlarına bakıldığında ise yüzde 300’lük satış artışlarının meydana geldiğini ifade etti. Mehmet Reisoğlu, gelen talep artışı nedeniyle tarifeli havayollarından aldıkları yerleri bitirip yenileri için başvurduklarını kaydetti. Reisoğlu, her bayram olduğu gibi İtalya, İspanya, Orta Avrupa ülkelerinin önde gittiğini, 1395 Euro’luk Çin turlarının ve 1195 Euro’luk Hindistan turlarının da rağbet gördüğünü ifade etti. Programlarda gece-gündüz farkı nedeniyle Çin turunun 7 gece 10 gün olması dikkat çekiyor.

 

Erken rezervasyona 150 Euro indirim

 

Ramazan Bayramı’nda yurtdışı tatillere yönelik erken rezervasyon kampanyasını başlatan Hey Travel Trends, Kurban Bayramı için de aynı yola gitti. Şirket, 15 Ekim’e kadar rezervasyon yaptıranlara 150 Euro’ya varan indirimler sağlıyor. (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.