Türkiye'yi görmeyenlerin yaşamlarında bir eksiklik vardır...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kriz döneminde turizm sektörünün önemli bir başarı sergilediğini belirterek, "Dünya vatandaşları, Türkiye'yi görmemişse yaşamında bir eksiklik olduğunu hissetsin. Bu benim bir hayalim" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye'yi görmeyenlerin yaşamlarında bir eksiklik vardır...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2009 turizm sezonunu değerlendirmek ve 2010 yılı turizm vizyonunu belirlemek amacıyla Turizm Değerlendirme ve Danışma Kurulu Antalya'nın Kundu turizm bölgesinde yer alan Concorde De Luxe Otel'de yapıldı. Bakan Günay başkanlığında gerçekleşen toplantıda Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Nusret Bayraktar, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar yardımcıları hazır bulundu.

Kamu kurum temsilcilerinin yanı sıra aralarında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut ve Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oktay Varlıer'in de bulunduğu ve turizm oda, dernek ve birlik temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

Turizmin sadece ekonomik açıdan gelir getiren değil, sosyal yapıdan ileriye doğru dönüştüren, dünya ile tanıştıran önemli bir gelişme ve barışma kapısı olduğunu belirten Bakan Günay, "2009 zor bir yıldı. Sıkıntılı toplantılar yaptık. Tanıtma bütçemiz yetersizdi. Yaygın bir tanıtmaya ihtiyacımız vardı. Arkadaşlar beni bunalttı. Bunalttıkları için, kendi döner sermaye kaynaklarımızı, Devlet Planlama Teşkilatı'nın kaynaklarını kullanmaya çalıştık ve bir önceki yıl seviyesinde tanıtma yaptık. Bu yıl yine aynı

gayret içerisindeyiz. Dünyanın dört bir yanında tanıtım yapıyoruz. Türkiye sadece deniz kıyısı ülkesi olarak bilinsin istemiyoruz. İnanılmaz, tarihi ve kültürü olan bir ülke" diye konuştu.

2009 yılını turist sayısını artıyla kapatan dünyadaki 10 ülke arasına girdiğini belirten Günay, "Kişi başına geliri arttırmak hedefimiz. Sadece fazla turisti çeken değil fazla gelir elde eden bir ülke olmak istiyoruz. Ölü sezonda işçi çıkarmaktan kurtulmak ve nitelikli işçi istihdam etmek istiyoruz. Yapısal düzenlemelerde, sadece kitle turizmi olmanın ötesinde marka, yüksek gelir gruplarına daha yüksek kültür gruplarına hitap eden ziyaretçiler getirmek istiyoruz.

Dünya vatandaşları, Türkiye'yi görmemişse yaşamında bir eksiklik olduğunu hissetsin. Bu benim bir hayalim. Gerçekleştirilebilir bir hayaldir. Avrupa'da bin yıllık bir yapıyı nerede gösterebiliriler. 14 bin yıl öncesine ait yapıyı elime aldığımda ilk çocuğumu kucağımdaki zaman olan duyguyu hissettim. Bunları sergilemeliyiz" şeklinde konuştu. Dünyadaki en iyi 100 otelden 20'sinin Türkiye'de olduğunu belirten Bakan Günay sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Sadece en güzel otelleri ve kıyıları değil. En önemli arkeolojik zenginlikleri olan bölgede olsun. Bunların kıymetini bilecek yeni bir kitleye, ucuzcu bir kitleye değil, kültürlü ve paralı ziyaretçilere ihtiyacımız var. Hedef kitlemizi değiştireceğiz. Çok yüksek tüketici ithal ediyoruz. En fazla tüketilebilecek olan, en yüksek kaliteliyi tüketebilecek olanı getirmeliyiz. Yeni alanları turizme açmaya çalışıyoruz. Turizme ilk başlanıldığı gibi doğayı hiçe sayma ve betonlaşmayı yapmayacağız. Bizim dönemimizde müthiş bir dikkatle bir çorak alanı ihya etmeye çalışıyoruz. Ama inanılmaz bir yargı duvarıyla geriye kaçıyoruz. Yeni yatırım alanlarına ihtiyacımız var."

 

  

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.