Türkiye ve Rusya, Intourmarket'e birlikte katılacak...

Türkiye'nin 2011 yılında düzenlenecek ''Intourmarket Uluslararası Turizm Fuarı''na Rusya ile ortak statüde katılmasını öngören protokol İstanbul'da imzalandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye ve Rusya, Intourmarket'e birlikte katılacak...

Eresin Otel'de düzenlenen törende, protokole, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özarslan ile Rusya Federasyonu Turizm Ajansı Başkan Yardımcısı Aleksander Radkov imza koydu.

 

Özgür Özarslan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye ile Rusya arasındaki ekonomik ilişkilerin tarihteki en önemli günlerini yaşadığını dile getirdi. Turizm alanındaki gelişmelerin iki ülke arasındaki ekonomik faaliyetlerin en önemlileri olduğunu belirten Özarslan, ''2011 yılında vize işlemlerinde yapılan düzenlemeler, turizmdeki hareketliliği daha da yukarılara çıkaracaktır. Dünyada turizmin 2011 yılında gelişmesi yüzde 3-4 olarak tahmin edilmektedir. Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist oranının, yaklaşık yüzde 12 olarak artış göstermesini bekliyoruz'' dedi.

 

İki ülke arasındaki turistik ilişkilerdeki bu olumlu gelişmelerin umut verici olduğunun altını çizen Özarslan, ''Önemli olan bu gelişmeleri istikrarlı bir şekilde sürdürebilmektir. Intourmarket Fuarı bu gelişmelerin artması için önemli bir adımdır. Biz bu önemin farkındayız ve özel sektörün de katılımıyla bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğimize inanıyoruz'' diye konuştu.

 

Rusya Federasyonu Federal Turizm Ajansı Başkan Yardımcısı Aleksander Radkov da Rusya'dan geçen yıl 2,5 milyonun üzerinde turistin Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirtti.

 

2009-2010 yıllarının kriz dönemleri olması nedeniyle pek çok ülkenin turizm sektörünün olumsuz etkilendiğini kaydeden Radkov, ''Bu sene, Türkiye'ye giden turist sayımız, geçen seneyi geçecektir. Çünkü Rusya turizmi, krizden çıkmış durumdadır'' dedi.

 

Rusların, Türkiye'yi fiyat ve kalitenin en iyi noktada buluştuğu için tercih ettiğini bildiren Radkov, ''Vize sorunun çözülmesi iki ülkeyi de çok rahatlatacaktır'' diye konuştu. Intourmarket'in, Rusların en önemli fuarı olduğunu anlatan Radkov, şöyle konuştu:

 

''Bu sene fuarın Organizasyon Komitesi Başkanlığını Rusya Başbakan Yardımcısı'nın yapması, etkinliğe ayrı bir önem katmaktadır. Bunun arkasından Türkiye'nin de fuarda partner olması, organizasyonun kalitesini daha da artırmıştır. Bu durum Rusların Türkiye ile olan ilgisini artıracaktır.'' Konuşmaların ardından protokol imzalandı. (Habertürk)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.