Türkiye, ucuzlar arasında pahalı...

Daily Telegraph gazetesi, İngiliz aileler için Avrupa’da paket yaz tatili fiyatlarının geçen yıla göre ucuzladığını, ancak Türkiye’nin artık eskiden olduğu gibi "ucuz" sayılamayacağını belirtti. Türkiye’nin Avrupa tatil destinasyonları arasında İtalya ve Fransa’dan sonra en pahalı üçüncü ülke olduğu kaydedildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye, ucuzlar arasında pahalı...

Daily Telegraph’ta yer alan "İngiliz gezginler için Avrupa’da daha ucuz tatil" başlıklı haberde, bu yaz Avrupa’daki tatil yörelerine giden ailelerin bütçelerinin rahat edeceği belirtildi. Portekiz, Yunanistan ve Kıbrıs adasındaki mağaza ve lokantalarda fiyatların geçen yıla göre yüzde 20 daha düşük olduğunu belirten gazete, bunun sterlinin son dönemde avroya karşı değer kazanmasından kaynaklandığını belirtti.

 

"TÜRKİYE UCUZLAR ARASINDA PAHALI"

 

Post Office’s Family Report’un Avrupa’nın 12 tatil yöresinde, çeşitli ürünlerin fiyatlarını karşılaştırdığı araştırmasına yer veren gazete, Portekiz, Bulgaristan ve İspanya’nın 69, 73 ve 78 sterlinlik fiyatlarla en düşük rakamların görüldüğü ülkeler olduğunu bildirdi. Daily Telegraph’da, "Sık sık avro bölgesine uygun bir alternatif olarak değerlendirilen Türkiye, Ölü Deniz yönesinde 115.47 sterlinlik maliyetle en pahalı destinasyonlardan biri. 12 ürünün 134 ve 141 sterline mal olduğu Fransa ve İtalya ise en pahalı bölgeler" denildi.

Gazete’de araştırmayı yayınlayan kuruluş yetkilisinin, "Portekiz ve İspanya tatilcileri geri almak için fiyatları düşürürken Fransa’da fiyatlar bir yıl öncesine göre daha yüksek. Daha da şaşırtıcı olanı Türkiye şu anda bir zamanlar olduğu gibi ucuz bir destinasyon değil. Bir ailenin deniz kıyısındaki tatili için masrafları bu yıl yüzde 12 daha yüksek" sözleri de yer aldı. Yetkili bu durumu kısmen sterlinin Türk lirası karşısında yüzde 10 değer kaybetmesine bağladı.

 

İSPANYA, FRANSA, İTALYA’NIN ZEMİNİ TÜRKİYE’YE KAYIYOR

 

Bazı avro alanı ülkelerinde fiyatların düşmesine karşın, Co-operative Travel adlı seyahat acentası  araştırmasının, geleneksel Akdeniz uğrak yerlerinin 2012’den itibaren İngilizler tarafından  tercih edilmeyeceğini ortaya koyduğunu kaydeden Daily Telegraph’ta "Batı Akdeniz’de rezervasyonlar bu yıl yüzde 11.6 düştü. İspanya ile Fransa ve İtalya’nın zemini Fas, Mısır, Tunus ve Türkiye’ye kayıyor. Co-operative Travel, 2012 itibarıyla paket tatillere çıkacak İngilizlerin yüzde 38’den fazlasının bu dört ülkeden birine gideceklerini tahmin ediyor" ifadesi yer aldı. (Milliyet)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.