Türkiye turizmde harikalar yaratıyor, rehavete dikkat...

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, 44'üncü Berlin Uluslararası Turizm Borsası ITB'de Türkiye ve Antalya’nın harikalar yarattığını söyledi. Çorabatır, rehavete düşmemek için de dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye turizmde harikalar yaratıyor, rehavete dikkat...

Çorabatır, bu yılki fuarda Türkiye’nin yanı sıra özellikle Antalya’nın bir marka destinasyon olarak öne çıkması için çok çaba sarf edildiğini belirtirterek, “Antalya’dan daha fuar öncesi tam 8 uçak dolusu Antalyalı turizmci ve yönetici fuara geldi. Antalya bir dünya markası olduğunu herkese gösterdi. Antalya Valisi Sayın Alaaddin Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Pof. Dr. Mustafa Akaydın, İlçe belediye başkanları ve diğer kamu ve sektör yöneticileri tam bir örnek işbirliğiyle Antalya için çalıştılar” dedi.

 

Türkiye adına katılanların yüzde 50’sinden fazlasının Antalya’dan geldiğini hatırlatan Çorabatır, ayrıca Antalya milletvekilleri ve Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlut Çavuşoğlu’na da katılımları için teşekkür etti. Çorabatır, ITB fuarındaki ilk izlenimlere göre Antalya için iyi bir 2010 beklediğini belirtirken, 2009 yılına göre çift haneli bir artış beklediklerini sözlerine ekledi.

 

Olağanüstü gayret...

 

AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, fuardaki başarılı Türkiye temsili için büyük kişisel çaba sarf eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a herkesin teşekkür etmesi gerektiğini söylerken, özellikle Kültür ve Turizm Tanıtma Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı ve Berlin Turizm Tanıtma Müşaviri Hüseyin Gazi Coşan’ın olağanüstü gayretlerine dikkat çekti.

 

Türkler kolay rehavete kapılır...

 

Türk ve Antalya turizminin bugüne kadar çok sayıda krizi başarıyla atlatarak bu konuda rüştünü ispat ettiğini söyleyen AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, kimi zaman kriz sonrası rehavet tuzağına düşüldüğünü hatırlattı. Çorabatır, kriz sonrası dönemlerde ivmeyi iyi kullanmak yerine, rehavete düşüldüğünü söyleyerek, “Bir krizi iyi yönetmek kadar, kriz sonrası rehaveti iyi yönetebilmek de önemli” diye konuştu

 

Bakan Günay’ın da gayretleriyle bu sefer kriz sonrası dönemi daha iyi değerlendireceklerini belirten Başkan Çorabatır, “Artık dinlenmek yerine 2011’i planlamalıyız. Bakanımızın da katılacağı bir Turizm Danışma Kurulu’yla, bundan sonrası için destinasyonlar bazında 5 yıllık planlar yapmalıyız” dedi.

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.