Türkiye, termal turizmde Avrupa birincisi...

Turizm ve Kültür Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Müjdat Özbahçıvanoğlu, Termal Turizm Afyonkarahisar ve Bölgesinde Yoğunlaştığını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye, termal turizmde Avrupa birincisi...

Turizm ve Kültür Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar Çakmak Otel'de, değişen turizm arz ve talebini karşılayacak eleman yetiştirilmesi kapsamında, eğitim faaliyetlerinin içeriğinin belirlenmesi ve eğitim konusunda önerilerin dinlenmesi amacıyla bir toplantı düzenlendi.

 

İldeki termal otellerin yetkililerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Turizm ve Kültür Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Özbahçıvanoğlu, Türkiye'de termal turizmde dünyada 7'nci, Avrupa'da birinci sırada yer aldığını söyledi.

 

Son dönemlerde bilhassa Afyonkarahisar ve bölgesinde termal otel ve tesislerin sayısının oldukça arttığını dile getiren Özbahçıvanoğlu, "Demek ki bu coğrafya bize Allah'ın bağışladığı çok önemli bir toprak. Ama bu toprakların, bu bahşedilen değerlerin, doğal değerlerin kıymetini ne kadar biliyoruz, bunu ne kadar hizmete sunabiliyoruz? Bakanlık olarak bu değerlerimize sahip çıkmak için gayret gösteriyoruz." dedi.

 

Türkiye'nin sıcaklığı 20 derecen fazla bin 500'ün üzerinde termal kaynağa sahip olduğunu dile getiren Özbahçıvanoğlu, ülke genelinde 46 ilde 190 tane kaplıca tesisi bulunduğunu bildirdi. Özellikle Afyonkarahisar bölgesinde termal turizmin yoğunlaştığının altını çizen Özbahçıvanoğlu, "Burada turizm yatırım belgesi almış 10 tesisin yatak sayısı bin 461. Turizm işletme belgesi almış 30 tesisin yatak sayısı 8 bin 562. Yaklaşık olarak 16 bin yatak kapasiteli 156 tesiste belediyeler tarafından belgelenmiş. Böyle bir zenginliğin çok iyi değerlendirilmesi gerekir." diye konuştu. (Cihan Haber Ajansı)  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.