Sarı yaz başladı... Türkiye Ruslar için yaza göre ucuz, geçen sonbahara göre pahalı

Eylül ile birlikte deniz destinasyonlarında havaların nispeten daha az sıcak ve kalabalığın daha az olduğu kadife sezon başladı. Rus kaynaklara göre bu sonbaharda Türkiye'de tatil yapmak, Rus turistler için yaz sezonuna göre %10 ila %35 oranında daha ucuz olacak.

13/09/2024 14:30
Sarı yaz başladı... Türkiye Ruslar için yaza göre ucuz, geçen sonbahara göre pahalı

Bu indirimlerin en çok beş yıldızlı ve lüks otellerde gözlemlendiği belirtiliyor. Diğer yandan geçen yılın aynı dönemine kıyasla Türkiye tatil paketlerinde fiyat artışı dikkat çekiyor. Yani tatil, yaza göre ucuz, geçen sonbahara göre pahalı olacak. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Artur Muradyan, fiyatlardaki bu düşüşün özellikle sonbahar aylarında tatil yapmayı planlayan turistler için cazip fırsatlar sunduğunu belirtti.

ATOR'un verilerine göre, sonbaharın ilk yarısında yurtdışına yapılan turların talebi geçen yıla kıyasla %35 artış gösterdi. Türkiye, Rus turistler arasında en popüler destinasyon olmaya devam ederken, satışların %60'ını oluşturdu. Türkiye'yi Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Tayland ve Abhazya izliyor. Özellikle Tayland ve Mısır, uçuş programlarının genişlemesiyle birlikte turizm hacminde önemli artışlar kaydetti.

Sonbahar paket tur fiyatlarına bakıldığında, Türkiye ve Mısır'daki ortalama paket tur fiyatlarının geçen yılın aynı dönemine göre %11-14 oranında arttığı gözlemlendi. Türkrus'ta yer alan habere göre, Türkiye'de sekiz gecelik her şey dahil bir tatil için ortalama fiyat 230 Bin Ruble, Mısır'da ise 208 Bin Ruble olarak belirlendi. Birleşik Arap Emirlikleri'nde ise, yedi gecelik bir tatilin maliyeti 224 Bin Ruble iken, Tayland'da 11 gecelik bir tatil ortalama 210 Bin Ruble olarak fiyatlandırılıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.