Türkiye Pavyonu rekora doymuyor...

Çatalhöyük’ün tüm tarihi dokusunu Çin’e taşıyan Türkiye Pavyonu, 6 milyonuncu ziyaretçisini ödülle karşıladı. Wang Yan ve Gu Tingting adlı Çinli çift 8 günlük Türkiye tatili kazandı. Sadece 15 ülke için bastırılan hatıra paralarda da Türkiye yerini aldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye Pavyonu rekora doymuyor...

Shanghai EXPO 2010’da yer alan Türkiye Pavyonu, gerek kırmızı rengi, gerekse insanlık tarihini gözler önüne seren zaman tüneli ile ziyaretçiler tarafından en çok gezilen ülke pavyonu haline geldi. 25 Eylül Cumartesi günü saat 12.21’de Türkiye Pavyonu’nu ziyaret eden yeni evli Wang Yan ve Gu Tingting adlı Çinli çift 8 günlük Türkiye tatili kazandı. Sadece 15 ülke için bastırılan hatıra paralarda da Türkiye yerini aldı.

 

6 milyonuncu ziyaretçiye özel hazırlanan törene Çin medyası yoğun ilgi gösterdi. Saatler 12.21’i gösterdiğinde pavyona giren şanslı çift Wang Yan ve Gu Tingting, Türkiye Pavyonu Yüksek Komiseri Sencar Özsoy tarafından karşılandı. Yeni evlendikleri öğrenilen çift, 6 milyonuncu ziyaretçi olarak Türkiye Pavyonu’nu ziyaret ettiklerini, Türkiye Pavyonu Yüksek Komiseri Sencar Özsoy’dan öğrendi. Daha sonra Aristo Tur’dan 8 günlük Türkiye tatilini alan Gu Tingting, tatilin, kendileri için balayı gezisi olmasını umduklarını ifade etti.

 

Rekor üstüne rekor

 

Türkiye’nin 6 milyon ziyaretçiye ulaşmasını değerlendiren Yüksek Komiser Sencar Özsoy, “İspanya’nın Zaragoza kentinde yapılan bir önceki EXPO’nun toplam ziyaretçi sayısını şu anda geçmiş durumdayız. Zaragoza’da toplam ziyaretçi sayısı 5 milyon 800 bin olarak kayıtlara geçmişti. Shanghai EXPO’nun kapanmasına 1 ay kala Türkiye Pavyonu’nu ziyaret edenlerin sayısı ise 6 milyonu geçti. Geçtiğimiz günlerde Çin’de yapılan Sonbahar Ortası Festivali’nin ikinci gününde 58 bin 284 kişi pavyonumuzu ziyaret etti. Sadece bir günde 58 binden fazla kişinin Türkiye hakkında fikir sahibi olduğunu varsayarsak, buna bir rekor diyebiliriz” dedi.

 

31 Ekim 2010 tarihinde sona erecek olan Shanghai EXPO 2010’un ülke tanıtımı açısından büyük bir kazanç olduğuna dikkat çeken Özsoy,  “Çin’in Milli Günü olan 1 Ekim’in hemen ardından 2 Ekim günü Çinliler’e bir hediyemiz olacak. Ayrıca 7 milyonuncu ziyaretçimize özel bir ödül vereceğiz” diye konuştu.

 

Türkiye’ye özel hatıra para 

 

Öte yandan EXPO idaresi tarafından özel olarak seçilen 15 ülke pavyonu için özel hatıra paralar bastırıldı. Özel bir sertifikayla satılan ve üzerinde 15 ülkenin Shanghai EXPO 2010’daki pavyonlarının resimlerinin basılı olduğu hatıra paralarda Türkiye de yerini aldı. Hatıra paraları bulunan ülkelerin seçiminde, sahip oldukları değerler ve ziyaretçiler tarafından gösterilen ilgi etkili oldu. Hatıra para koleksiyonu, EXPO’nun en çok ilgi gösterilen hediyelik eşyaları arasında bulunuyor.

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.