Türkiye'nin turizmdeki büyümesini durdurmak mümkün değil...

Türkiye'ye en çok turist getiren Alman TUI ile geçen yaz sezonunu turist sayısında yüzde onun üzerinde bir artışla kapatan Türkiye, bu başarılı gelişimini kış sezonunda şu ana kadar gerçekleştirilen rezervasyonlarla artış oranını % 15’e çıkardı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye'nin turizmdeki büyümesini durdurmak mümkün değil...

Halil ÖNCÜ-İSTANBUL

 
TUI Almanya CEO’su Dr. Volker Böttcher, Türkiye’nin turizmdeki büyümesini artık durdurmanın mümkün olmadığını söyledi. TUI’nin 2011 Yaz Katalogu Sunumu vesilesiyle İstanbul Conrad Otel’de 150’ye yakın yerli ve yabancı gazetecinin katılımı ile düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan TUI Almanya CEO’su Dr. Volker Böttcher ; 2010 yılı değerlendirmesini yaparak, 2011 hedeflerini açıkladı.
 
Konuşmasında 2010 sezonunu değerlendiren Böttcher : “Geçen 2010 turizm yılı içerisinde yaklasık 530 bin Alman tatilci TUI ile Türkiye’ye seyahat etti. Böylelikle Türkiye TUI için üçüncü en önemli destinasyon oldu” dedi. Dr. Volker Böttcher , TUI’nin  2011 yaz sezonunda Türkiye’de on yeni otel açacağını belirterek, bununla Türkiye’ye verdikleri önemi vurguladı ve şöyle devam etti:  "Kemer ve Belek’te iki yeni Sensimar oteli, Belek’te TUI’nin yeni markası olan Puravida Resort bünyesinde bir tesis ve Akdeniz sahillerinde toplamda beş adet TUI en iyi aile otelini barındıran bir aile paketi ile TUI Türkiye programındaki seçkin ürünlerini daha da geliştirdi. Bununla birlikte 2011 yazında TUI’nin Her Şey Dahil Kulüp Markası olan Club Magic Life’ın iki yeni tesisi de Belek ve Kemer Kiriş’te açılıyor”
 
Ürün Yenilikleri
 
TUI Almanya CEO’su Dr. Volker Böttcher, bu sezon ilk kez “ Kişiye Özel Tatil “ sistemini uygulamaya koyacaklarını da belirterek , bu paket programlar hakkında bilgi verdi ve şunları söyledi: "TUİ için İstanbul artık trend bir kent. İstanbul, TUI Städte erleben (TUI Kentleri Yaşamak) konsepti içerisinde hem kapanan yaz sezonunda hem de içinde bulunduğumuz kış sezonunda iki haneli yüksek bir rezervasyon artışı sağladı. Önümüzdeki yaz sezonunda İstanbul ilk kez olarak TUI Schöne Ferien Länderprogramm (TUI İyi Tatiller Ülkeler Programı) içerisinde altı otele yönelik paket ve kişiye özel tatil programlarıyla temsil edilecek.
 
Türk Hava Yolları’nın Almanya’nın dokuz havaalanından hiç ara vermeksizin her gün gerçekleştirdiği uçuşlar seyahatleri esnek bir şekilde planlamaya olanak tanımaktadır. Tatilciler ayrıca bu kültür başkentindeki seyahatlerini yalnızca TUI sayesinde Ege veya Akdeniz sahillerindeki bir deniz tatili ile birleştirebilirler. Uçak da dahil olmak üzere her şey dahil konaklamalı yedi gecelik İstanbul ve Ege veya İstanbul ve Akdeniz kombinasyonu çift kişilik odada kişi başı 999 avrodan başlayacak.
 
TUI önümüzdeki yaz sezonunda haftalık uçuş bağlantılarını geliştirmekte ve Antalya uçuşlarındaki koltuk sayısını artırmaktadır. Yalnızca TUIfly bünyesine ilave 30.000 koltuk bulunmaktadır. Lufthansa’nın tam charter uçaklarıyla bundan böyle pazar günleri de Hamburg’dan Antalya’ya uçuş mümkün olacaktır. Böylece tam 5.000 adet fazla koltuğumuz bulunmaktadır”
 
TUI Almanya CEO’su Böttcher 2011 yaz sezonunda Türkiye rezervasyonlarında yeniden artış beklendiğini de dile getirerek, “ Özellikle de yeni seçkin otel konseptleri bu artışa ayrıca katkı sağlayacaktır” dedi.
 
2011 Yazındaki inovasyonları

 

TUİ’nin 2011 yılı ile birlikte bir genişleme ve büyüme programını da uygulamaya koyacağına dikkat çeken TUI Almanya CEO’su Böttcher, ‘’Genişleme programımızın bundan sonraki aşamasının merkezinde iki yeni otel konsepti yer almaktadır: Puravida ve Best Family. Başarımızın lokomotifi, özel olarak belli bazı hedef kitlelerin ihtiyaçlarına yönelik olan otellerdir. Bunun temelinde GfK ve TUI’nin pazar araştırmaları tarafından yapılan kapsamlı araştırmalar yatmaktadır. Anket sorularının merkezinde Almanların tatil ihtiyaçları ile tatil etkinlikleri ve ürün beklentileri bulunmaktadır.

 
İleride açılacak olan on Sensimar oteliyle modern otel konseptlerinin hayata geçirilmesi bakımından bir model oluşturduk. ‘Denizi duyularla yaşamak’ için düşünülmüş olan Sensimar, gelişmiş bir donanım ve iddialı Wellness ve yiyecek içecek çeşitliliği ile bir araya getirilmiştir. Böylece özel olarak konfor beklentisi içerisinde olan orta yaşlı çiftlere ve sayıları gitgide artan satın alma gücüne sahip Best-Ager’lara hitap etmekteyiz’’ diye konuştu.

 

Başarı için fiyat performansının önemini dile getiren Böttcher ; “ TUI Almanya 2011 sezonunda konukları için yeniden cazip bir program oluşturdu.Fiyatların gerilediği 2010 yazının aksine 2011 yazı için hafif fiyat ayarlamaları maalesef kaçınılmaz oluyor. Kısa ve orta mesafede fiyatlar yaklaşık yüzde 2,5 oranında artıyor. Türkiye’de fiyatlar biraz daha fazla artmakla birlikte fiyat-performans oranının hala bir eşi yok ”dedi.

 

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan TUI Almanya CEO’su Böttcher, toplantı sonunda TUI’nin beş ayrı dilde hazırlanan 2011 yaz kataloglarını gazetecilere sundu.

 

 

 

   

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.