Türkiye'nin en büyükleri, Dedeman ve TUI...

Türkiye’nin en büyük grup ve zincir oteller araştırması sonuçlandı. Türkiye’nin en büyükleri, otel zinciri tesis bazında Dedeman, yatak bazında TUI.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye'nin en büyükleri, Dedeman ve TUI...

Turizmin konaklama alanında  yerli ve yabancı  otel zincir ve grupları arasındaki yarış kızışıyor. Araştırmaya göre, mülkiyet ve işletme olarak bünyesinde yer alan 15 otel ile Dedeman tesis bazında Türkiye’nin en büyük otel zinciri olurken, 15.733 yatak kapasitesi ile de TUI’nin Türkiye’deki otelcilik markalarından TTH,  yatak kapasitesi bazında Türkiye’nin en büyük otel zinciri olarak öne çıkıyor.

 

Türkiye’nin En Büyük Zincir ve Grup Otelleri araştırması sonuçlandı. Araştırmaya göre Türkiye’de turizmde kurumsallaşma süreci devam ederken konaklama kesiminde grup ve zincir oteller hızla büyüyor.

 

Ekin Grubu Araştırma Birimi’nin Türkiye genelinde faaliyet gösteren yerli ve yabancı zincir ve grup oteller üzerinden yaptığı araştırmaya göre bünyesindeki tesis sayısı itibariyle Dedeman, yatak kapasitesi itibariyle ile TUI Türkiye’nin en büyük otel zinciri.

 

2001 yılından bu yana yapılan “Türkiye’nin en büyük grup ve zincir otelleri” araştırması, yerli ve yabancı grup ve zincirlerin Türkiye’deki tesis sayıları ve yatak kapasitesi üzerinden gerçekleştirilen araştırmaya göre, 2010 yılı yerli grup/zincir sıralamasında Dedeman yurtdışında işlettiği oteller hariç, yalnızca Türkiye’deki 15 tesisi ile ilk sırada yer alıyor. Ayrıca Dedeman’ın yurtdışında Suriye, Bulgaristan ve Özbekistan’da işlettiği 6 tesisin daha bulunduğu biliniyor. Araştırmaya göre tesis sayısı itibariyle en büyük zincirler listesinde Dedeman’ı; Anemon, Rixos, Princess, Hilton, The Marmara, Limak, Paloma gibi gruplar izliyor.

 

Bünyesinde üçten çok tesis bulunan marka ya da gruplar baz alınarak yapılan araştırma sonuçları, tesislerinin yatak kapasitesine göre ise en büyük zincir oteller sıralamasında birinci sırada 15 binin üzerinde yatak kapasitesi ile TUI’nin TTH’sinin yer aldığını gösteriyor. Sıralamada TUI Travel Hotels’i Rixos, Dedeman, Kaya, Crystal, WOW, Hilton, Paloma ve Limak gibi gruplar izliyor.

 

Araştırmayla ilgili Ekin Grubu Araştırma Birimi Yöneticisi Fehmi Köfteoğlu, şu açıklamayı yapıyor: “Konaklama alanında faaliyet gösteren firmaların mülkiyet ya da işletmesi kendilerine ait olan bünyelerindeki tesisleri son dönemde grup ya da zincir olarak yapılandırmaya yöneldikleri dikkat çekiyor. Bu sektördeki kurumsallaşma açısından önemli bir gelişmedir. Araştırmadan çıkan bir diğer önemli sonuç da yerli ya da yabancı bütün grup ve zincirlerin son dönemde Anadolu’ya yayılmalarının dikkat çekici boyutlarda olmasıdır”

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.