Türkiye’nin en büyük turizm kongresi Kastamonu’da düzenlenecek

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Alptekin Sökmen, Türkiye'nin en büyük Turizm Kongresi'nin 19-21 Eylül'de Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenleneceğini açıkladı.

04/09/2024 13:00
Türkiye’nin en büyük turizm kongresi Kastamonu’da düzenlenecek

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Alptekin Sökmen, Türkiye’nin en büyük turizm kongresinin 19-21 Eylül tarihlerinde Kastamonu’da gerçekleştirileceğini duyurdu. Sökmen, Türkiye’nin en büyük turizm kongresine ev sahipliği yapacaklarını ve bu büyük etkinlik için tüm Kastamonuluları davet ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı İhtisaslaşma projeleri arasında yer alan ‘Valla Kanyonu’nun Turistik Ürün Olarak Geliştirilmesine Yönelik Strateji ve Planların Oluşturulması’ projesi, Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde yapılan çalıştayla sona erdi. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Alptekin Sökmen, çalıştayda yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en büyük turizm kongresinin 19-21 Eylül tarihlerinde Kastamonu’da gerçekleştirileceğini duyurdu.

Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Hakkı Çılgınoğlu’nun üstlendiği ve iki yıldır devam eden bu proje, Valla Kanyonu’nun etkili bir turistik ürün olarak geliştirilmesini amaçladı. Çılgınoğlu, projenin hedeflerini ve başarılarını anlatarak, kanyonun tanıtımı, turizm bilincinin artırılması, dört mevsim profesyonel çekimlerin yapılması, detaylı haritaların çıkarılması ve kanyonun tıbbi aromatik bitki yapısının ortaya konulması gibi pek çok önemli çalışmanın başarıyla tamamlandığını belirtti.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Alptekin Sökmen ise konuşmasında, projelerin bölgeye önemli katkılar sağladığını vurguladı. Sökmen, Türkiye’nin en büyük turizm kongresine ev sahipliği yapacaklarını ve bu büyük etkinlik için tüm Kastamonuluları davet ettiğini belirtti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.