Türkiye ile Mısır arasında, turizm işbirliği...

EMIIT'in onur konuğu Mısır'la turizm alanında daha geniş çaplı işbirliğine gidilecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye ile Mısır arasında, turizm işbirliği...

 Fuarın açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Mısır'ın Turizm Bakanı Zoheir Garranah birlikte yaptı. Fuarın açılışında konuşan Bakan Günay, fuar sayesinde konuk ülke Mısır'la ilişkilerini daha da geliştirmeyi umduklarını kaydetti. Türk şirketleri son yıllarda Mısır'a büyük yatırım yapıyor. Ülkede 240 Türk şirketi ve Türklere ait 70 fabrika bulunuyor.

Mısır Turizm Bakanı Zoheir Garranah ise Türkiye ile tarihi bağların, artık turizm, sanayi, yatırım, ticaret, teknik ve tarım sektörleri gibi çeşitli alanlarda devam ettiğini aktardı. 2009'da Mısır'ı ziyaret eden 12,5 milyon turistten 50 bininin Türk olduğu bilgisini veren konuk bakan, İstanbul, Ankara ve İzmir'de 200 bin dolar bütçeli bir reklam kampanyası başlattıklarını sözlerine ekledi.

Mısır, Türk turist istiyor...

Konuk ülke Mısır, başlattığı reklam kampanyasıyla Türk turisti ülkesine çekmeye çalışıyor. Ankara, İstanbul ve İzmir'de başlattıkları reklam kampanyasının 200 bin dolar bütçeli olduğunu söyleyen Mısır Turizm Bakanı Zoheir Garranah, 2009'da Mısır'ı ziyaret eden 12.5 milyon turistin yaklaşık 50 bininin Türkiye'den geldiğini ama bu rakamı daha da artırmak istediklerini söyledi. Garranah, "Türk turistleri eko turizm, golf turizmi, spa ve sağlık turizmi ile Mısır'a çekmek istiyoruz. 2010'da hedefimiz ise 25 milyon turisti ülkemize çekmek" dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.