Türkiye-Ermenistan ilişkilerine turizm dopingi...

Florida Üniversitesi öncülüğünde hazırlanan ve Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin iyileştirilmesinde bölgesel turizm kalkınma stratejileri geliştirilmesine yönelik yürütülecek araştırma projesine Ermenistan’dan Ermeni Devlet Üniversitesi ve Türkiye’den Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi ortak olarak katıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye-Ermenistan ilişkilerine turizm dopingi...

Amerikan Hükümeti’nin sağladığı fon ile yürütülecek projede öncelik, üç ülkedeki turizm işletmeciliği lisans eğitimlerinin incelenmesine ve eğitim programlarının iyileştirilmesine ayrıldı. Üç ülkedeki önemli turizm işletmelerinin yöneticilerinin de davetli olacağı toplantılarda tartışılacak turizm eğitimi, özellikle sektöre yönetici adayları yetiştiren proje ortağı üniversitelerin,  “bölgesel turizm kalkınması”, “sürdürülebilir turizm” ve “kültür turizmi” gibi alanlardaki ders içeriklerinin ve uygulama alanlarının zenginleştirilmesine olanak sağlayacak. 

 
Proje kapsamında, üç üniversiteden 10’ar kişilik öğrenci gruplarının katılacağı, biri Kars Ani Harabeleri’nde, diğeri Florida Üniversitesi’nde olmak üzere uygulamalı turizm planlama eğitim kampları da düzenlenecek.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.