Türkiye, erken rezervasyonda çok iyi bir dönem yaşıyor...

Dünyanın önde gelen tur operatörlerinden TUI'nin Almanya Ürün ve Kontrat Müdürü Melih Yetiş, Türkiye'nin çok iyi bir erken rezervasyon dönemi yaşadığını ve İspanya'dan daha fazla rezervasyon aldığını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye, erken rezervasyonda çok iyi bir dönem yaşıyor...

Melih Yetiş,  Türkiye'nin erken rezervasyonda çok iyi bir dönem yaşadığını kaydetti. Erken rezervasyonda Türkiye'nin İspanya'dan daha iyi durumda olduğunu belirten Yetiş, ''Her zaman bu dönemlerde İspanya, Türkiye'den çok daha iyi durumda olurdu. Ancak bu yıl İspanya'dan daha iyiyiz. Çok hızlı bir rezervasyon dönemi yaşıyoruz'' dedi.

    

Bunda TUI'nin stratejik yatırımlarının da etkili olduğunu savunan Yetiş, TUI'nin Türkiye için marketing yaptığını, otel markası konseptlerini çoğalttığını, bunun da Almanya'dan Türkiye'ye gelmek isteyen turist sayısını artırdığını söyledi.

    

UÇAKLAR TÜRKİYE'YE KAYDIRILIYOR...

Yetiş, Akdeniz havzasında bulunan bazı ülkelere planlanan uçuşların belli bölümünün, Yunanistan ve İspanya gibi ülkelerden Türkiye'ye kaydırıldığına işaret ederek, ''Bu ülkelerde yaşanan sıkıntı nedeniyle TUI böyle bir karar aldı. İspanya ve Yunanistan'da sıkıntı var. Bu devam ediyor. Dünya genelindeki yaşanan ekonomik sıkıntı oralara olumsuz olarak yansıyor. Bu da Türkiye'nin şansı oldu. TUI'nin, Türkiye'de her bütçeye ve beğeniye sunduğu farklı otel yelpazesi var. Bu oteller golf oynayan üst düzey kişilere, iyi bütçeli ailelere, yalnız seyahat etmek isteyenlere iyi bir fiyatla hizmet veriyor'' diye konuştu.

TUI'nin Türkiye'ye bakış açısının değişmesinin Türkiye'ye daha fazla turistin gelmesine olanak sağladığını anlatan Yetiş, şunları söyledi:

    

''TUI'nin Almanya'dan Türkiye'ye gönderdiği turist sayısında yüzde 20 artış bekleniyor. İngiltere pazarından da hem Antalya, hem de Ege'ye büyük artış bekleniyor. İngiltere pazarı çok iyi bir artış gösteriyor. Türkiye'ye ilave uçaklar geliyor. Antalya yine Avrupa'nın gözdesidir. Otellerimiz kaliteden ve hizmetten ödün vermiyor. Bu da misafire yansıyor. Turistler Türkiye'den memnun ayrılıyor. Bütün bunların sonucunda da zor giden kış sezonları da daha verimli olmaya başladı. Artık Türkiye, Avrupa'da bir numara olma yolunda. Şu anda İspanya yıl genelinde bizden iyi. Ancak Türkiye böyle giderse bir numara olabilir. Türkiye, Akdeniz havzasındaki rakip ülkelerin dikkatini çekiyor. Bu ülkeler Türkiye'ye gelerek otellerdeki farklılıkları bulmaya çalışıyorlar. Türkiye gerçekten turizmde otelleri, hizmet sektörü ile ön plana çıkıyor.''

    

TUI, İSTANBUL PAZARINA GİRİYOR...

Dünyanın önde gelen tur operatörlerinden TUI'nin, Antalya ve Ege'den sonra İstanbul pazarına da girmeye karar verdiğini dile getiren Yetiş, şöyle konuştu:

''Şu anda çalışmalar yapıyoruz. Otellerle anlaşmalar yapacağız. İstanbul için farklı bir sistem uygulanacak. İstanbul için THY ile anlaşma yapıldı. Almanya'dan İstanbul'a turistler THY ile gelecekler. İstanbul'da tatil yaptıktan sonra yine THY ile Antalya'ya gelerek tatillerini sürdürecekler. Turistler tatillerinden sonra TUI'ye ait uçaklarla Almanya'ya dönecekler. Bunun tersi de yapılacak. Almanya'dan TUI uçakları ile Antalya'ya gelinecek. Turistler, burada tatil yaptıktan sonra THY ile İstanbul'a gidecekler. İstanbul'da kaç gün kalırlarsa ondan sonra yine THY ile Almanya'ya gidecekler. İstanbul bu yıl Avrupa Kültür Başkentidir. Ege ve Antalya gibi İstanbul da yakın gelecekte TUI açısından ayrı bir destinasyon olacak. İstanbul TUI için önemli bir yer.'' (AA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.