Türkiye, en genç yatak kapasitesine sahip ülke...

TYD’den yapılan açıklamada AB üyesi ülkelerde 10 yaşın üzerindeki tesislerdeki yatak sayısının toplam yatak sayısına oranı ile ilgili olarak, Türkiye’nin rakip ülkelere göre daha avantajlı olduğu, İspanya’da 10 yaşın altındaki yatakların toplam içindeki oranı yüzde 41 iken, bu oranın Türkiye’de yüzde 44 olduğu belirtildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye, en genç yatak kapasitesine sahip ülke...

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Türkiye’nin rakip ülkelere göre en genç yatak kapasitesine sahip ülke olduğunu açıkladı. TYD’nin Avrupa Birliği’nin resmi istatistik kurumu olan Eurostat’ın Ocak 2010’da yayınladığı verileri baz alarak yaptığı hesaplamaya göre, AB üyesi ülkelerden en genç yatak kapasitesine sahip olan İspanya’da 10’yaşın altındaki yatakların toplam içindeki oranı yüzde 41 iken bu oran Türkiye’de yüzde 44.

 

TYD’den yapılan açıklamada, 2008 yılı itibariyle AB üyesi 27 ülkedeki otel ve benzeri tesislerde (hotels and similar establishments) 11,9 milyon yatak bulunduğu belirtilerek AB ülkeleri içinde en fazla yatağa sahip olan ülkenin 2,2 milyonla İtalya olduğu, onu İspanya, Almanya, Fransa ve İngiltere’nin izlediği ifade edildi.

 

TYD araştırmasında AB üyesi ülkelerde 10 yaşın üzerindeki tesislerdeki yatak sayısının toplam yatak sayısına oranı ile ilgili olarak da Türkiye’nin diğer ülkelere göre daha avantajlı olduğu belirtilerek 10 yaş üzeri yatak sayısının oranının en düşük olduğu ülkenin yüzde 58,1 ile İspanya olduğu bu oranın İngiltere ve Almanya’da yüzde  90, İtalya ve Yunanistan’da ise yüzde 80’nin üzerinde olduğu ifade ediliyor.

 

TYD araştırmasında daha sonra şöyle deniliyor: “Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Türkiye’nin  işletme belgesine sahip yatak sayısı 1998’de 314 bin, 2008’de 567 bindir. 2008 itibariyle 10 yaş üzerindeki yatak kapasitesinin toplam içindeki oranı yüzde 55,4’tür. Bu oran İspanya’nınkine (yüzde 58,1) yakındır.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.