Türkiye'den sonra Arap Birliği'nden de boykot çağrısı...

Arap Birliği'nin, dünya liderlerine mektup göndererek, İsrail'in ev saipliğinde bu hafta Kudüs'te yapılması planlanan Uluslararası Turizm Konferansı'nı boykot etme çağrısı yaptığı açıklandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye'den sonra Arap Birliği'nden de boykot çağrısı...

Mısır'da İngilizce yayınlanan ''The Egyptian Gazette''nin intenet sitesinde yer alan habere göre, Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Sabih, ''Arap Birliği'nin, Batı Şeria'da İsrailli yerleşim yerleri inşasının sürdürülmesini göz önüne alarak, tüm ülkelerin bu konferansı boykot etmesi çağrısında bulunduğunu'' söyledi.

 

Arap ülkeleri ve Filistin'in Doğu Kudüs'ü 'Filistin Devletinin gelecekteki başkenti' olarak gördüğü hatırlatılan haberde, sözkonusu konferansın, İsrail'in 'Kudüs'ün kendi başkenti olduğu' yönündeki iddialarının tanınmasına yol açabileceğinden endişe edildiği vurgulandı.

 

Konferansın, Uluslararası İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından düzenlendiği ve Çarşamba günü Kudüs'te başlayacağı belirtilen haberde, Türkiye, İngiltere ve İspanya'nın bu konferansa katılmama kararı aldıklarına kaydedildi. (HT)

 

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.