Türkiye'den, OECD'nin İsrail'deki turizm konferansına boykot..

Türkiye, Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Örgütü(OECD)'nün 20-21 Ekim'de İsrail'de yapılacak turizm konulu konferansına katılmaktan vazgeçti. Boykot haberini, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay verdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye'den, OECD'nin İsrail'deki turizm konferansına boykot..

Türkiye, İsrail’deki OECD Dünya Turizm konferansına katılmayacak. Rus haber ajansı Regnum'un 14 Ekim 2010 tarihli internet sayfasında, Türkiye’nin Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Örgütü (OECD)'nün 20-21 Ekim'de İsrail'de yapılacak turizm konulu konferansına katılmaktan vazgeçtiğini yazdı.

 

Hürriyet'e konuşan Kültür ve turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Ülkemizin tek bir temsilcisini Kudüs'e yollamayız. Türkiye bu konferansta siyasi sorunları çözmek değil, turizmi geliştirmek ve bu alandaki sorunları ele almak istiyor" dedi. Uzmanlara göre bu adım, aslında Türklerin İsrail'e karşı uluslararası düzeyde bir boykot ilan etmesi anlamına geliyor.

 

Ankara önce bir temsilcisini konferansa göndermeyi planlıyordu, fakat sonra vazgeçti. Bunun nedeni, İsrail Turizm Bakanı Stas Misezhnikov'un İspanya ve İngiltere'nin de konferansa katılmaktan vazgeçmesini tetikleyen açıklaması. Misezhnikov, zirvenin Kudüs'te yapılmasının anlamının, dünyanın İsrail'i bağımsız bir devlet olarak tanıdığı anlamına geldiğini söylemişti.

 

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria da, İsrailli Bakanın sözlerinden dolayı rahatsız olup Misezhnikov'a sert ifadeler içeren bir mektup gönderdi. Söz konusu konferansa Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Almanya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Hollanda, Polonya, Slovakya, Slovenya, İsveç, İsviçre ve Estonya katılacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.