Türkiye’den Mısır’a seyahatler 3 kat arttı

Türkiye-Mısır arasındaki yakınlaşma turizm tercihlerini de etkiledi. Son yıllarda Avrupa'nın vizelerde zorluk çıkarması Türk turistlerin vizesiz veya kapıda vize alınabilen rotalara daha fazla ilgi göstermesini sağladı.

04/10/2024 12:09
Türkiye’den Mısır’a seyahatler 3 kat arttı

Türkiye-Mısır arasındaki yakınlaşma turizm tercihlerini de etkiledi. Son yıllarda Avrupa'nın vizelerde zorluk çıkarması Türk turistlerin vizesiz veya kapıda vize alınabilen rotalara daha fazla ilgi göstermesini sağladı. Mısır'a geçen yıl giden Türk turist sayısı 2022'ye göre 3 katına çıkarak 140 bin oldu. Bu yılki rakamın 250 bini bulması bekleniyor.

Mısır’ın Sina Yarımadası’nda yer alan tatil beldesi Şarm El-Şeyh, Türk turistlerin ilgi odağı oldu. Vizesiz olması nedeniyle Türkler tarafından tercih edilen rota, gezilecek yerleri ve doğal güzellikleriyle turistleri kendine hayran bırakıyor.

Şarm El-Şeyh’te dünyanın sayılı dalış merkezlerinden biri olan Ras Muhammed Milli Parkında dalis ve Sina Çölü’nde safari yapmak Türk turistlerin en çok tercih ettiği aktiviteler arasında yer alıyor. Mısır’ın diğer tatil merkezlerinden Hurghada, Alamein ve İskenderiye destinasyonlarına 25 Dolar karşılığında kapıda kolay vize imkanı ile Türkiye’den Mısır’a olan rezervasyonları arttirdi.

Rixos otelleri Mısır’da yatak kapasitesini her geçen yıl arttırıyor

Türk misafirperverliğini yurt dışına taşımaya devam eden Rixos otellerinin şu anda Mısır'da toplam 7 bin oda kapasiteli 11 oteli bulunuyor. Bu otellerin 8 tanesi Şarm El-Şeyh'te, 1 tanesi Hurghada’da diğer iki tesiste Mısır’ın Akdeniz sahilindeki Alamein bölgesinde bulunuyor.

Rixos Mısır otelleri Ceo’su Erkan Yıldırım; "2025 yılı sonuna kadar Mısır'da 5 yeni otel daha eklemeyi planlıyoruz. Bu yeni otellerle birlikte 3 bin yeni oda eklenerek Mısır’da toplam 10 bin oda sayısına ulaşacağız" dedi.

"Mısır’da yatırımcı değil işletmeciyiz"

Son yıllarda işletmeciliğe daha fazla önem verdiklerini belirten Rixos Mısır otelleri CEO’su Erkan Yıldırım, "Mısır’da Rixos olarak yatırımcı değil işletmeciyiz. Artık, yatırımcıların otellerini işleten diğer zincirler gibi bir otel operatörüyüz. Burada Mısırlı yatırımcı ortağımızın yatırımlarını işleten bir konumdayız" diye konuştu.

Türk tatilcilerin Mısır’da ilk tercihi Rixos Otelleri

Rixos Mısır otelleri Ceo’su Erkan Yıldıldırım, "Rixos’un bilenen kaliteli hizmeti ile Mısır’ın daha uygun fiyatlı olması Türk misafirlerimizin tatil tercihlerinden biri konumuna geldi. Rixos otelleri olarak her geçen zaman diliminde Türkiye’den rezervasyonlarımızın artış göstermesi ve özellikle bölgede bizi tercih etmelerinden son derece mutluluk duyuyoruz.

2022 yılında 7.500 , 2023 yılında 27.000 ve 2024 yılı şuana kadar 51.000 Türk misafirimizi ağırladık. Son iki yılda rekor bir artışla ülkede en çok Türk turist ağırlayan otel konumdayız" dedi.

Rixos otelleri Ajet’in basın gezisine ev sahipliği yaptı

Ajet, Mısır’da iki yeni hat daha açarak, 2 Ekim itibariyle Mısır’ın Şarm El Şeyh ve Hurghada uçuşlarına başladı.Bu yeni hat açılışı için düzenlenen basın gezisine, Rixos ev sahipliği yaptı.

Rixos Radamis Sharm El Sheikh’te konaklayan basın mensupları, Rixos’un hizmet kalitesi ve şehir büyüklüğündeki tesisin olanaklarına hayran kaldı. Ayrıca bölge’nin tarihi ve turistik yerlerini görme fırsatı yakalayan gazeteciler, son derece memnun olduklarını ifade etti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.