Türkiye'de yapım aşamasında 16 otelleri var...

Hilton Worldwide Avrupa Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Didier Martin, önümüzdeki 12 ay içinde stratejik gelişim süreçlerinin odağında Türkiye'nin de yer aldığını söyledi. Grubun Türkiye'de yapım aşamasında olan 16 oteli var.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye'de yapım aşamasında 16 otelleri var...

Hilton Worldwide Avrupa Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Didier Martin, önümüzdeki 12 ay içinde, stratejik gelişim süreçlerinin odağında Türkiye, Rusya, İtalya, Almanya, Büyük Britanya ve İber Yarımadası gibi bölgelerin yer alacağını, bunun yanı sıra Polonya, Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan ve Azerbaycan'ın da uluslararası gezginlerin gözünde artan bir cazibesi olduğunu düşündüklerini ve 2011'de bütün bu ülkelerde yeni oteller açaklarını söyledi.

 
Didier Martin, Hilton Worldwide'ın 82 farklı ülkede 3 bin 600'den fazla oteli bulunduğunu ve Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Hilton Hotels & Resorts, Doubletree by Hilton, Embassy Suites Hotels, Hilton Garden Inn, Hampton by Hilton, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton ve Hilton Grand Vacations markalarını kapsadığını söyledi.

 

Martin, şirketin dünya standartlarında bir misafir ödül programı olan Hilton Honors programını da yönettiğini belirterek, “91 yıldır, Hilton Worldwide gerek iş gerek tatil amaçlı yolculuk yapan ziyaretçilerine en üst düzey konaklama, hizmet, imkan ve değeri sunuyor. Şirket, bütün küresel markaları kanalıyla ziyaretçilerine istisnai bir deneyim yaşatma geleneğine sıkı sıkıya bağlıdır. Küresel portföyümüzde 606 binden fazla ziyaretçi yatak odası bulunuyor. Avrupa'da, 30 ülkedeki 200 otelimizde 25 binden fazla takım üyemiz var. Türkiye'de ise takım üyelerimizin sayısı 2 bini geçiyor" dedi.

 

“TÜRKİYE, RUSYA, İTALYA, ALMANYA'DA YENİ OTELLER AÇACAĞIZ”

 

Avrupa'da 2013 yılına dek kapılarını açacak olan 80 otelin hazırlık süreçlerinin sürdüğünü açıklayan Didier Martin, şirketin tarihinde ilk kez olmak üzere ABD dışında yapımı süren oda sayısının ABD içindekileri geçtiğini, böylelikle küresel fırsatlarını azami düzeye taşımış olduklarını belirtti.

 

Bugün, yapım aşamasındaki odalarının yaklaşık yüzde 70'nin ABD'nin dışında bulunduğunu, bu oranın yalnızca üç yıl önce yüzde 11 olduğunu dile getiren Didier Martin, “Önümüzdeki 12 ay içinde, stratejik gelişim sürecimizin odağında Türkiye, Rusya, İtalya, Almanya, Büyük Britanya ve İber Yarımadası gibi bölgeler yer alacak. Bunun yanı sıra Polonya, Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan ve Azerbaycan'ın da uluslararası gezginlerin gözünde artan bir cazibesi olduğunu düşünüyoruz ve 2011'de bütün bu ülkelerde yeni oteller açacağız” dedi.

 

TÜRKİYE'DE YAPIM AŞAMASINDA 16 OTEL...

 

Türkiye'de yapım aşamasında olan 16 otellerinin olduğuna dikkat çeken Didier Martin, “Dolayısıyla işlettiğimiz otel sayısı 2013 yılına kadar Hilton Worldwide'ın Türkiye'deki otel portföyünün iki katından fazlasına ulaşmış olacak. Türkiye piyasasının bir dizi farklı otelcilik sektöründe heyecan verici fırsatlar barındırdığını düşünüyoruz ve ülke Hilton Worldwide'ın Avrupa'daki stratejik büyüme pazarlarından birini teşkil ediyor. Önümüzdeki iki yılda Hilton Worldwide, Türkiye'deki otel portföyünü ikiye katlayacak” diye konuştu.

 

Türkiye'ye birden çok Hilton Worldwide markasını getirme şeklindeki stratejileri sayesinde, müşterilerine gittikleri her yerde müthiş geniş bir kaliteli konaklama yelpazesi sunacaklarını anlatan Martin, piyasadaki marka seçeneklerinin sayısını artırarak, her kesime ve her bütçeye uygun otelcilik ürünleri sağlayacaklarını kaydetti.Didier Martin, şöyle devam etti:

 

“Her yıl 27 milyon uluslararası ziyaretçiyi ağırlayan Türkiye'de hizmet veren pek az uluslararası marka var. Özellikle de ülkenin bölgesel merkezlerinde ve tatil bölgelerinde... Ayrıca özellikle orta segmentte, kaliteli konaklama yelpazesi görece sınırlı. Buna bir de son derece canlı iç piyasayı eklersek, otel markalarımız için ortada müthiş bir potansiyel bulunduğu açık. Türkiye'de hazırlıkları süren 9 Hilton Garden Inn oteli, Avrupa'da ise 24 Hilton Garden Inn oteli bulunuyor. Orta segmente yönelik bu markanın müthiş bir potansiyeli olduğuna inanıyoruz ve Türkiye'de Hilton Garden Inn otellerinin ciddi bir cazibe meydana getirdiğini görüyoruz.” (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.