Türkiye'de yabancı turist gecelemeleri arttı

Türkiye'de 2024'ün ocak-nisan döneminde yabancı turist gecelemeleri yüzde 9 arttı. Akdeniz Çanağı’nda en çok ziyaretçi ağırlayan ülkelerde tesislerde yapılan toplam gecelemeler açısından İspanya ilk sırada. 2024’ün Ocak-Nisan döneminde Türkiye 4’üncü sıradaki yerini korudu.

21/06/2024 13:38
Türkiye'de yabancı turist gecelemeleri arttı

Turizmdatabank’ın yaptığı analize göre, Akdeniz Çanağı’nda en çok ziyaretçi ağırlayan ülkelerde tesislerde yapılan toplam gecelemeler açısından İspanya ilk sırada. 2024’ün Ocak-Nisan döneminde Türkiye 4’üncü sıradaki yerini korudu.

2024’te Akdeniz’de gecelemeler

Bölgede, oteller; tatil ve diğer kısa süreli konaklamalar; kamp alanları, eğlence aracı parkları ve karavan parklarında gerçekleşen yerli ve yabanı gecelemelerde, Ocak-Nisan 2024 döneminde toplam gecelemelerde İspanya yüzde 1, İtalya yüzde 5, Türkiye yüzde 8 ve Yunanistan yüzde 2,5 dolayında büyüme gösterdi. Fransa ise yüzde 9 dolayında düşüşe geçti.

Turist gecelemesi ne oldu?

Yabancı turist gecelemelerinde ise İspanya yüzde 6,5 dolayında, İtalya yüzde 10 ve Yunanistan yüzde 3 gelişme gösterirken, Türkiye yüzde 9 dolayında artışta.  Fransa ise geriliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.