Türkiye’de komaya giren Rus turiste hastanede fatura şoku

Bir Rus turist, Türkiye’de tatil yaparken kalp krizi geçirdi ve kaldırıldığı hastanede komaya girdi. 27 Haziran’da yaşanan olayda hastane, tedavi masraflarını ödemediği gerekçesiyle Rus turist hastanede rehin kaldı.

26/07/2024 14:22
Türkiye’de komaya giren Rus turiste hastanede fatura şoku

İlk başta sigorta şirketi masrafları karşıladı ve kadının taşınmasını planladı. Ancak, durum kötüleşince ameliyat gerekti ve bu masrafı turistin ailesi karşılamak zorunda kaldı. REN TV’ye konuşan hasta turistin kızı Maria Gerasimova, “3.5 bin doları kendimiz ödedik, sonrasında sigorta şirketi bunun sigortalı bir olay olmadığını ve yalnızca yüzde beş ödeyeceğini söyledi,” dedi.

Fatura ve borç durumu

Hastane, komadaki Rus turistin şu anda 20 bin dolardan fazla borcu olduğunu, ve bu borcun ödenmesinden sonra kadının ülkesine nakledilmesine izin vereceklerini belirtiyor. Haberrus'un aktardığına göre, turistin kızı, her gün hastanede kalmanın bin dolara daha mal olduğunu belirterek, borcun sürekli arttığına dikkat çekiyor.

Annesinin hastanede rehin tutulduğunu ifade eden Maria, bu durumla ilgili olarak çeşitli departman ve yetkililerle iletişime geçerek yardım talebinde bulundu. Kadının akrabaları ve arkadaşları, Rusya Soruşturma Komitesi başkanı Alexander Bastrykin ve Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'a, yetkili makamlardan annelerinin Rusya'ya nakledilmesinde yardım sağlamalarını istedikleri bir video mesajı yayınladı.

Konsolosluk aracılığıyla kendilerine yardımcı olunmasını istiyorlar

Kadının kızları durumu incelemek için Türkiye'ye uçtu ancak doktorlar, hastanın kan damarlarını kontrol etmek için 3.500 Dolarlık anjiyoya ihtiyacı olduğunu söyledi. Ancak sigorta şirketi ek tıbbi hizmetler için ödeme yapmayı reddetti. Natalya'nın uçmasına izin verildi, ancak sağlık kurumundaki borcu ödenene kadar onu akrabalarına bırakmayı reddettiler. Tyumen sakinleri, annelerini kurtarıp tedavi etme fırsatına sahip oldukları eve getirmek için her şeyi yapmaya, hatta kredi almaya bile hazır olduklarını belirtiyor.

Natalya Gerasimova'nın kızları, Türk hastanesindeki sigorta şirketine ve doktorlara ulaşmanın artık mümkün olmaması nedeniyle konsolosluk aracılığıyla kendilerine yardımcı olunmasını istiyor. Sigorta şirketi bu durumun sigorta kapsamına girmediğini ileri sürerek tedavi masraflarını ödemeyi reddediyor. Ancak hasta yakınları Sigorta şirketinin bunu doğrulayan herhangi bir belge sunmadıklarını söylüyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.