Türkiye’de 16 oteli bulunan TUI: Türkiye’yi ‘işgalci’ ilan etti

Türkiye’de 16 oteli bulunan TUI, Rum hükümetinin baskısı ile KKTC’ye “işgal altında” derken, dolaylı olarak en büyük pazarı Türkiye’yi de “işgalci” ilan etti. TUI'nin Güney Kıbrıs'taki ofisi tarafından partnerlere gönderilen mailde, Türk tarafını işgalci olarak tanımlaması ise dikkatlerden kaçmadı.

23/08/2024 11:22
Türkiye’de 16 oteli bulunan TUI: Türkiye’yi ‘işgalci’ ilan etti

Güney Kıbrıs yönetiminin baskısı ile, “Kuzey Kıbrıs işgal altında” diyerek, adaya getirdiği turistlerin KKTC’ye geçişine izin vermeyen TUI isimli tur operatörü büyük bir gafa imza attı. Türkiye’de 16 oteli bulunan TUI, geçtiğimiz yıl toplam 2.3 milyon turisti Türkiye’ye götürdü. TUİ, Rum hükümetinin baskısı ile KKTC’ye “işgal altında” derken, dolaylı olarak en büyük pazarı Türkiye’yi de “işgalci” ilan etti. TUI’nin Türkiye’ye yönelik ağır suçlamasının ardından büyük bir diplomatik kriz yaşanıyor. Şirketin Türkiye’den özür dilemesi, kararını ise geri alması bekleniyor.

BÜYÜK PAZARI RİSKE ATTI

TUI’nin yaptığı gaf ile kendileri için çok önemli olan Türkiye pazarını da riske attı. Türkiye’ye ‘işgalci’ diyen bir şirketin ileriki dönemde Türkiye ile nasıl iş ve işbirliği yapacağı merak konusu. Türkiye’nin ise bu açıklama ve gaftan sonra şirketle ilgili bir adım atması bekleniyor.

TÜRKİYE TUI İÇİN EN BÜYÜK PAZAR

Avrupa’daki en büyük tur operatörlerinden biri olan ve bir çok ülkede otelleri bulunan seyahat grubu TUI’nin Avrupa’daki en büyük pazarı Türkiye olarak biliniyor. İspanya ve İtalya’nın yanında turist taşıdığı en büyük ülke olan Türkiye hakkında ‘işgalci’ kelimesini kullanması turizm çevrelerinde şirket için stratejik bir hata olarak değerlendiriliyor.

KUZEYE “İŞGAL ALTINDA”, TÜRKİYE’YE “İŞGALCİ” DEDİ

TUI’nin Kıbrıs’taki tur şirketlerine gönderdiği yazıda Kıbrıs’ın işgal altındaki bölgesi ibaresini bir çok kez kullandığı görülüyor. Açık açık kuzeye işgal altında diyen ve Türkiye’yi işgalci olarak adleden TUI şirketi ciddi bir gafa yol açtı.

DİPLOMATİK KRİZ KAPIDA

TUI AG eski adıyla Touristik Union International AG merkezi Almanya'nın Hannover kentinde bulunan uluslararası bir turizm şirketi olarak yıllardır özellikle Avrupa’da ciddi bir Pazar payına sahip. Türkiye’de çok ciddi bir iş pazarı bulunan şirketin bu hareketi ile adeta bir diplomatik kriz de çıkardığı konuşuluyor. Geçtiğimiz hafta Antalya ve Dalaman bölgelerinde 500'den fazla Türk otelci ile bir araya gelen TUI Grubunun tepe yönetimi, Türkiye'de hedef büyüttü.

ŞİRKET 2024 HEDEFİNİ YÜZDE 20 ARTIRMIŞTI

2023'te Türkiye'ye getireceği turist sayısını 2019'un yüzde 40 üzerine çıkararak 2,2 milyona yükselten TUI, 2024 Türkiye hedefinin 2023'ün yüzde 20 üzerine çıkarmıştı. Turizm çevreleri Türkiye’de 1500 otelle çalışan kendine ait 16 adet oteli bulunan şirketin nasıl böyle bir gaf yaptığını konuşuyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.