Türkiye bu yıl ne kadar kruvaziyer turisti ağırlayacak?

Camelot Maritime Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, "Ülkemiz tüm dünyanın ilgisini çekiyor. 2023 yılında 1.5 milyon kruvaziyer yolcu sayısını yakalamayı başardık. 2024 yılında ise bu sayının 2 milyon turiste ulaşmasını bekliyoruz." dedi.

28/06/2024 12:59
Türkiye bu yıl ne kadar kruvaziyer turisti ağırlayacak?

Son yıllarda Türkiye'nin kruvaziyer turizmindeki başarısı, denizcilik altyapısının güçlendirilmesi ve limanların modernizasyonuyla daha da artarak ülkemizi cazip bir destinasyon haline getiriyor. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı öncesi önemli açıklamalarda bulunan Camelot Maritime Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, "Ülkemiz tüm dünyanın ilgisini çekiyor. 2023 yılında 1.5 milyon kruvaziyer yolcu sayısını yakalamayı başardık. 2024 yılında ise bu sayının 2 milyon turiste ulaşmasını bekliyoruz." dedi.

Türkiye, son yıllarda kruvaziyer turizminde büyük bir ivme yakaladı ve kruvaziyer limanlarının teknik gelişimi tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Türkiye'nin kruvaziyer turizmindeki yükselişi, ülkenin muhteşem doğal güzellikleri ve zengin tarihi mirasıyla birleşerek önemli bir turistik destinasyon haline gelmesini sağlıyor.

1 Temmuz tarihinde milli bir bayram olarak kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın önemine dikkat çeken Çavuşoğlu, Türkiye’nin kruvaziyer şirketleri ve yolcular için cazip bir destinasyon haline geldiğini vurguluyor. Çavuşoğlu, ‘‘Liman altyapısındaki iyileştirmeler ve turistik yerlere yapılan yatırımlar ise Türkiye'nin uluslararası kruvaziyer pazarındaki rekabet gücünü artırıyor, turizm sektöründeki potansiyelini daha da güçlendiriyor.’’ dedi.

‘‘Kruvaziyer turizmi ile ön plana çıkacağız’’

Camelot Maritime Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, Türkiye'nin liman altyapısının modernizasyonu ve turistik yerlere yapılan stratejik yatırımların kruvaziyer turizmi açısından kritik önem taşıdığını vurgularken, "Ülkemiz, kruvaziyer şirketlerinin ve yolcuların ilgisini çeken bir bölge haline geldi. Liman altyapısındaki iyileştirmeler ve turistik destinasyonlara yapılan yatırımlar, ülkemizin kruvaziyer pazarındaki rekabet gücünü artırırken sürdürülebilir turizm gelişimine de katkıda bulunuyor" diye konuştu.

2023'te 1,5 milyon olan yolcu sayısının 2024'te 2 milyona ulaşabileceği öngördüğünü belirten Çavuşoğlu, ‘‘Şu ana kadar Türk limanlarına yapılan kruvaziyer rezervasyon sayısı 1.400'ü aştı. 2023'te bu sayı 1.200 civarındaydı. Önümüzdeki birkaç ay içinde rezervasyon sayısının 1.600'ü bulması bekleniyor. Türk limanlarına bin ila 5 bin 500 yolcu kapasiteli gemiler yanaşıyor. 2023'te 1,5 milyon olan yolcu sayısının da 2024'te 2 milyona ulaşmasını bekleniyoruz.” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.