Türkiye, Berlin'de dünyayı büyülemeye devam ediyor...

Dünyanın en büyük turizm etkinliği olan Uluslararası ITB Berlin Turizm Borsası, bu yıl ki partner ülke Türkiye'nin çok renkli katkıları ile devam ediyor. 14 Mart'ta sona erecek olan ITB Berlin Turizm Borsası, dünyanın pek çok ülkesinden gelen binlerce kuruluş ve profesyonele ev sahipliği yapıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye, Berlin'de dünyayı büyülemeye devam ediyor...

TÜROFED Başkanı Ahmet Barut;  Bakanlığından, konaklama tesislerine, seyahat acentalarından, ulaştırma kuruluşlarına kadar Türkiye”nin çok iyi hazırlandığı bu fuarın rüzgarıyla, turizm sektörünün 2010 yılına yönelik olumlu beklentilerinin daha da pekiştiğini belirtti. Türkiye, 3000 metrekarelik, çok iyi düzenlemiş, 100”ü aşkın Türk kuruluşunun yer aldığı dev standında turizm profesyonellerini ağırlıyor.

 

Standındakilerin dışında “Türkiye Büyülüyor” sloganıyla; Troya Dans Gösterisi, Şeren ve Serenatlar Topluluğu”nun müzik dinletisi, Antakya Medeniyetler Korosu, Sivas Divriği Ulu Camii giriş kapısı ve İstanbul Kapalıçarşı”nın modelleri, promosyon etkinlikleri  ve konferanslar ile çok sayıda etkinliğe imza atan Türkiye, bu çalışmaları ile tüm katılımcıları büyüledi.

 

Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, ITB Berlin Fuarı ile ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi: “Türkiye, partner ülke olmasının da etkisiyle fuara gerçekten çok iyi hazırlanmış durumda. Etkinliklerimizin fazla olması ilgiyi çok daha fazla artırdı. Bizim uzun süreden beri “ITB”de partner ülke olmalıyız” yaklaşımımızın ne kadar doğru olduğu bu yıl fuarda ülkemizin gördüğü yoğun ilgi ile kanıtlandı.

 

Gerek gerçekleştirilen basın toplantısında, gerekse fuarın açılış koktelinde; Alman hükümet temsilcilerinin, fuar yöneticilerinin ve de Alman Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Laappe’nin Türkiye’nin dinamizmi ve potansiyeline yönelik olumlu söylemleri bizi gururlandırdı. Bu yaklaşımlar, sahip olduğumuz özgüveni daha da artırdı ve pekiştirdi.” Ahmet Barut, Türkiye’nin 2010 yılı ile ilgili olumlu beklentilerinin ITB Berlin ile daha da pekiştiğini belirtti.

 

TÜROFED  ITB Berlin’de; Başkan Ahmet Barut, Genel Sekreter Gürel Aydın, yönetim kurulu üyeleri; Sururi Çorabatır, Osman Ayık, Ahmet Tok, Haluk Beceren, Zeynep Silahtaroğlu, Gülçin Güner ve İlhan Açıkgöz ile temsil ediliyor.   

    

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.