Türkiye’nin Altınelleri Beyoğlu’nda buluşuyor...

5. Uluslararası Altıneller El Sanatları Festivali” Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katılacağı açılışla 30 Temmuz 2010 tarihinde başlıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türkiye’nin Altınelleri Beyoğlu’nda buluşuyor...

Bu yılki teması “Çini” olan festivale Türkiye’nin 31 ilinden ve dört ülkeden toplam 80 el sanatları ustası katılıyor. Bosna Hersek, Arnavutluk, Gürcistan ve İranlı ustalar da kendi ülkelerinin el sanatlarını Türk halkı ile buluşturuyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Beyoğlu Belediyesi’nin ortak düzenlediği “5. Uluslararası Altıneller El Sanatları Festivali” Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katılacağı açılışla 30 Temmuz 2010 tarihinde başlıyor. Geleneksel Türk El Sanatları’nı ve ustalarını halka buluşturan festivalin bu yılki teması “Çini” olacak. Her yıl Türkiye’nin dört bir köşesinden onlarca altın elin katıldığı festival bu yıl uluslararası boyuta taşındı. Bosna Hersek, Arnavutluk, Gürcistan ve İranlı ustalar festivalde kendi ülkelerinin el sanatlarını Türk halkı ile buluşturuyor.

Taksim Gezi Parkı’nda Türk ve yabancı 80 el sanatları ustasının stant kuracağı festival 8 Ağustos 2010 tarihine kadar devam edecek. Festivalde Gaziantep kutnu dokumasından Osmaniye topaçına, Giresun kemençesinden, Tokat aynalı çarığına, Ankara Beypazarı gümüşünden Erzurum oltu taşına kadar el sanatlarının renkli ve zengin örnekleri sergilenecek, üretimi yapılacak. (shf)



Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.