Türk ve İran Seyahat Acentaları, Belek’te İşbirliği Protokolü imzaladı...

Türkiye ile İran arasındaki turizm potansiyeli gelişen politik ilişkilere ve vizelerin yumuşatılması ile hızla yükseliyor. Gelecek yılın planlamalarını görüşmek üzere Türkiye’ye gelen İranlı acentalar Belek’te otel ve acenta yöneticileri ile bir araya geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türk ve İran Seyahat Acentaları, Belek’te İşbirliği Protokolü imzaladı...

Toplantıyı düzenleyen Suntimes Tour operasyon müdürü Gürbüz Uzun, “ Antalya ve daha da çok Türkiye İran turizmi için ideal bir model olarak öne çıkıyor. Kültür, inanç, yemek ve hatta bir ölçüde dildeki yakınlık Türkiye ile İran arasında başka bir ülke ile olmayacak bir yakınlık doğuruyor.” dedi.

 

Antalya-Belek’te bir araya gelen Türk ve İranlı sehayat acentaları gelecekteki işbirliğini arttırmak ve ortak projeler geliştirmek için protokol imzaladı. Türkiyeye en çok turist gönderen seyahat acentası olan Baran Parvas Seyahat Acentası sahbi Celal Üre “ Her yıl 1 milyonun üzerinde İranlı yurtdışına seyahat ediyor. Bu sayının 70 bini Antalya’yı tercih ediyor. Antalya’nın İran’da tanıtımına büyük önem veriyoruz.” dedi. Önümüzdeki 10 gün içinde 300 kadar İranlı tur operatörü ve acenta Antalya’yı ziyaret edecek.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.