Türk turistler Afrika'ya yöneliyor...

Şeker Bayramı tatilini yurtdışında geçirmeye hazırlanan tatilciler Afrika ülkelerine yoğun ilgi gösteriyorlar. Özellikle Türk Hava Yolları’nın Afrika ülkelerinde yeni hatları devreye sokmasıyla birlikte zorlukla gidilebilen bu ülkelere ulaşımın kolaylaşması Türk turist patlamasına yol açtı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türk turistler Afrika'ya yöneliyor...
Ulaşım imkanlarının artmasıyla Afrika turlarında geçen seneyle oranla yüzde 100’lük bir artış meydana geldiğini belirten VIP Turizm yetkilileri “Afrika’nın gizemli ülkeleri ve vahşi doğası çok cezbedici. Özellikle Zanzibar Adası ve Kenya Safari turları büyük ilgi çekiyor”dediler.

VIP Turizm Genel Koordinatörü Altuğ  Uğurola, geçmiş yıllarda özellikle uzun bayram tatillerinde Avrupa turlarının büyük rağbet gördüğünü ancak bu durumun şimdilerde değişerek tercihlerin Afrika, Uzakdoğu ve Güney Asya’ya doğru kaydığına dikkat çekti. Uğurola, özellikle vizesiz gidebilen ülkelerin son aylarda artış göstermesiyle talebin beklenenin üzerinde olduğunu kaydederek “Şeker Bayramı turlarında Afrika ülkelerine seyahat etmek isteyenlerin sayısı büyük artış gösterdi. Özellikle altın sahilleri ile turizmin son gözdesi Zanzibar turlarına yoğun ilgi var. 797 Euro’dan Zanzibar turumuz denizi, doğası ve el değmemiş yerleriyle Maldivlere rakip oldu ve bu yılın gözdesi.
Artık ulaşım da çok kolaylıkla yapılabiliyor. Bu turlara ilginin artmasıyla birlikte Uganda, Gana, Senegal, Etiyopya ve Tanzanya turlarından oluşan Go Africa konseptini geliştirerek tur kontenjanlarımızı da artırdık.” diye konuştu.



Afrika kıtasının en gözde tatil yeri olma özelliğini hızlı bir şekilde kazanan Zanzibar Adası Hint Okyanusu’nun Afrika’yla buluştuğu kıyılarda bulunuyor. Zanzibar Adası, tarçından karabibere, karanfilden Hint cevizine mutfağımızdaki birçok baharatın da ana yurdu. Tropikal doğası, bitki örtüsü, balıkları, kuşları, taş ve ahşap ustalığının parladığı tarihi yerleşimleriyle göz kamaştırıcı özelliklerinin yanında Matemwe ve Michamvi kumsalı gelgitler oluşan eşsiz güzelliklerini VIP Turizm ayrılacağıyla misafirlerine sunuyor. (shf)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.