Türk turistin favorisi, hangi ülke?

Mısır'ı ziyaret eden Türk turist sayısı, geçen yıl ve bir önceki yıla oranla artış göstererek, 64 bin oldu. Mısır Türkiye Turizm Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Mısır Turizm Otoritesi, 2010 yılında Mısır'ı ziyaret eden turistlere dair istatistikleri yayımladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türk turistin favorisi, hangi ülke?

Su sporları imanları ve beş yıldızlı otel zincirleri bulunan Şarm el Şeyh ile 2010'da “Arap Turizm Başkenti” seçilen İskenderiye başta olmak üzere, Mısır'ın birçok tatil bölgesi, Türk turistler için son yıllarda tercih edilir hale geldi.

 

Ilıman bir iklime sahip olan Mısır, binlerce yıllık tarihi, doğal güzellikleri nedeniyle Türk turistlerin tatil planlarında yer alıyor. Geçen yıl 64 bin Türk turist Mısır'ı ziyaret ederken, bu rakam 2009 yılına oranla yüzde 37.5'lik bir artışa işaret ediyor.

 

İstatistiklere göre Mısır, 15 milyon turist sayısıyla 2010 turizm yılını, bir önceki yıla oranla yüzde 17.5'lik artışla kapattı.

 

 

HEDEF 75 BİN TÜRK TURİST

 
Açıklamada görüşlerine yer verilen Mısır'ın Türkiye'deki Turizm Konsolosu Nehad Gamal Eldin, Mısır'a giden Türk turist sayısını 75 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Türk pazarının ana hedeflerinden biri olduğuna işaret eden Eldin, geçen yıl Mısır'ın Türkiye'de tanıtımı için 1 milyon dolardan fazla harcama yapıldığını belirtti.

Eldin, “Herkesi, Mısır'ın yalnızca piramitlerden ibaret olmadığına ve her türlü turizm aktivitesi için ideal bir destinasyon olduğuna dair bilinçlendirmek istiyoruz. 2011 yılında bu konuya daha da fazla bütçe ayıracağız” ifadelerine yer verdi.  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.