Türk tur operatörlerinin yeni gözdesi İranlı turist...

Mavi Marmara baskınının ardından gerilen Türkiyeİsrail arasındaki ilişkilerden en çok etkilenen sektör kuşkusuz turizm oldu. İsrail tarafının boykot kararı, bu ülkeden turist getiren Türk seyahat acentelerinin arayışlarını başka ülkelere kaydırmasına yol açtı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türk tur operatörlerinin yeni gözdesi İranlı turist...

İsrailli turisti Türkiye’ye an fazla getiren seyahat acenteleri arasında bulunan Belmando Travel’in Yönetim Kurulu Başkanı Koray Turhan, iptallerin ardından oluşan 300 ila 500 bin kişilik boşluğu Ortadoğu ülkeleriyle tarafından dolduracaklarını kaydetti. Turhan, bu ülkelerin arasında İran’ın başı çekeceğini belirtti.

 

Önceki yıllarda Kasım ayının başlamasıyla girilen kış sezonunda bile sadece kendilerinin haftada 8 uçak kaldırdığına dikkat çeken Turhan, “Bütün operatörlerin kış sezonunda her hafta Tel Aviv’den kalkıp Antalya’ya gelen uçak sayısı ise 15 ila 20’yi bulurdu. Ancak şimdi oradaki bütün tur operatörleri ve biz perşembe ve pazar günleri olmak üzere haftada 2 uçak kaldırıyoruz. Bunları bile dolduramıyoruz” diye konuştu.

Koray Turhan, şu andaki belirsizlik nedeniyle 2011 yılı için uçaklarla anlaşma yapamadıklarını söyledi. Turhan, bu durumun 2011 yılında İsrail’den turist akışının tamamen sonlanacağına işaret ettiğini vurgulayarak, “Biz de bir seyahat acentesi olarak kaybettiğimiz bu boşluğu başta İran olmak üzere Ortadoğu ülkeleri ile dolduracağız” dedi. (ÜNSAL EREKE-HT)

 

   

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.