Türk otelciliğin kalkınmasında Ortadoğu dopingi...

Londra merkezli araştırma şirketi STR Global'in araştırmasına göre Orta Doğu'dan gelen turist sayısındaki artış İstanbul'un otel endüstrisinin kalkınmasına katkıda bulunuyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Türk otelciliğin kalkınmasında Ortadoğu dopingi...

Bölgeden gelen talepteki artış, İstanbul'daki otellerin geçen yıl yüzde 65,3 olan doluluk oranının yüzde 70'e ulaşmasını sağladı. Ortalama oda fiyatları ise geçen yılın aynı döneminde 296,69 TL iken 298,65 TL'ye yükseldi. BYE - Birleşik Arap Emirlikleri'nde İngilizce yayımlanan The National gazetesinin 17 Eylül 2010 tarihli sayısında, Rebecca Bundhun imzasıyla ve yukarıdaki başlık altında yer alan haberin özet çevirisi şöyledir:

 

 

 

Uçuş Sayısındaki Artış Bölgedeki Turistlerin Akın Etmesini Kolaylaştırıyor...

 

STR Global'den uzmanlar, "İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması kentin önemli ölçüde güçlü olan otel piyasasına daha büyük bir avantaj sağladı" dedi. Flydubai'nin haziranda başlattığı İstanbul uçuşlarıyla turist akını daha da arttı.  Kültür ve Turizm Bakanlığı'na göre, Arap bölgesinden Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı yüzde 16,4 oranında arttı.

 

Bakanlıktan Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, "Küresel durgunluk eğilimine ve zorlu piyasa koşullarına rağmen, turizm hizmetlerine talepte yüzde 30'luk bir artışla Arap bölgesi en güçlü pazarlarımızdan biri olmaya devam ediyor. Hükûmetimiz Türkiye'nin turizm sektörünü Arap müşterilerimiz için daha cazip kılmak için oldukça fazla yatırım yapıyor ve bu çabaların başarısı bölgeden gelen ziyaretçi sayısı istatistiklerine yansıyor" dedi. (tourexpi)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.