Türk otel zinciri, Küba'daki tarihi binayı 5 yıldızlı otel yapacak

Türk otel zinciri ATG, Küba’nın başkenti Havana'da yıkık haldeki Corona Tütün Fabrikası binasını 5 yıldızlı otel yapacak. ABD'nin Ohio eyaletindeki ATG Global şirketine bağlı Türk otel zinciri ATG, Havana'da henüz açılışı yapılmayan ve Ada'daki üçüncü tesisi olacak Hotel Corona'nın yönetim ihalesini kazandı.

01/09/2024 00:06
Türk otel zinciri, Küba'daki tarihi binayı 5 yıldızlı otel yapacak

Kanada medyası Travelweek'e göre eski Devrim Müzesi'nin hemen önünde yer alan eski Corona Tütün Fabrikası’nın yenilenmesiyle faaliyete geçirilecek otel, 5 yıldızlı kategoriye ve 147 odaya sahip olacak. Yaklaşık 15 yıl önce terk edilen ve harabe halindeki bina, Küba’nın askeri şirketler grubu GAESA'ya ait olan Gaviota SA'nın yeni işletmelerinden biriydi.

ATG Türkiye, merkezi New Albany, Ohio, ABD'de bulunan ve 72'den fazla ülkede faaliyet gösteren, iş seyahati yönetimi alanında dünya lideri bir şirket olan ATG Global'in üyesi bir şirket. Sahibi tur operatörü Anex Tour olan ATG Hotels, Küba'da adanın ana güneş ve plaj destinasyonlarında bulunan iki oteli daha işletiyor : Villa'nın kuzeyinde, aynı adı taşıyan anahtar üzerinde yer alan Selectum Family Resort Santa María. Clara ve Selectum Varadero.

Oteldeki çeşitli kaynaklar, tesisin malzemelerinin Amerika Birleşik Devletleri'nden geleceğini ve kuzey komşusundan Mariel limanına gelen sürekli mal akışı yoluyla ithal edileceğini garanti etti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.