Türk aşçılar Mısırlı meslektaşlarını eğitiyor

Son dönem harikalar yaratan Türk Turizmciler dünyada da kendilerini göstermeye devam ediyorlar. Mısır’ın gözde turizm destinasyonlarından birisi olan Sharm’da yer alan Rixos Radamis Hotel’de görev yapan Türk Executive Şefleri de özellikle başta Türk mutfağının lezzetleri olmak üzere dünya mutfağının inceliklerini ve birbirinden özel lezzetlerini Mısırlı aşçılara öğretiliyor.

24/06/2024 11:36
Türk aşçılar Mısırlı meslektaşlarını eğitiyor

Halil Öncü / Mısır

Türk Şefler, yıllarca aldıkları eğitimleri Mısırlı aşçılar ile paylaşırken, bu birliktelik ile güzel sonuçlar da ortaya çıkıyor. Verilen eğitimlerde, Türk mutfağının en beğenilen yemekleri olan kebap, baklava, başta olmak üzere çok sayıda Türk yemeğinin yapımı ayrıntılı bir şekilde anlatılırken, uygulamalı olarak gösteriliyor.

Rixos Radamis Hotel’de görev yapan Executive Şef Sercan Arıklar, yıllardır yurt dışında görev yaptıklarını ve Türk Kültürünü ve yemeklerini gittikleri ve görev yaptıkları bölgelerde anlattıklarını ve yerel şefler ile paylaştıklarını ve bundan da memnun olduklarını söyledi.

Şef Sercan Arıklar, “Verdiğimiz eğitimlerde, Mısırlı aşçılar, Türk mutfağının zenginliklerini ve pişirme tekniklerini öğrenmekten büyük memnuniyet duyuyorlar. Oldukça ilgililer. Bizler de  Rixos ilesi olarak, Mısırlı meslektaşlarımızın ilgisinden ve öğrenme isteğinden oldukça memnunuz. Yaptığımız bu eğitimler ile  Türk mutfağının yanı sıra dünya mutfağı ve Mısır mutfağı reçetelerini çalışıyoruz. Rixos Mısır Otelleri CEO'su Erkan Yıldırım’a da bu etkinliklerimizin gerçekleşmesinde verdikleri destek için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu tarz eğitimlerin, hem Türk hem de Mısır mutfağının zenginliklerinin paylaşılması ve iki ülke arasındaki gastronomik iş birliğinin pekiştirilmesi açısından büyük bir adım olarak değerlendiriyorum” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.