Turizmin nabzı 28'inci EMITT Turizm Fuarı’nda atacak

Dünya turizm sektörünün Türkiye buluşma noktası olan 28. EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 5-7 Şubat 2025 tarihlerinde turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini 28. kez İstanbul’da bir araya getirmeye hazırlanıyor.

23/09/2024 22:43
Turizmin nabzı 28'inci EMITT Turizm Fuarı’nda atacak

Uluslararası turizm dünyasının buluşma noktası olan EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, her yıl 30.000’e yakın sektör profesyonelini ve dünyanın dört bir yanındaki tatil destinasyonlarının ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarından faydalanmak isteyen binlerce tatil tüketicisini ağırlıyor.

EMITT Fuarı’nın Türkiye ekonomisine, turizmine ve ülke markasına büyük katkısı olduğuna dikkat çeken EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, “EMITT Fuarı’nda geçtiğimiz yıl turizm sektörüne yönelik 2024 yılı ve sonrası için öngörülerimizi paylaşarak, çözüm önerileri üzerinde durduk. Sektörü etkileyen en büyük buluşma noktalarından EMITT İş Geliştirme Etkinlikleri’nde 4 ana gündem konusu ‘Seyahat Trendleri’, ‘Sağlık Turizmi’, ‘Sorumlu Turizm’ ve ‘Seyahat Teknolojileri’ etrafında şekillendi ve bu konular; sektör liderleri, 70’i aşkın uzman isim ve 30 farklı önder kurum iş birliğinde mercek altına alındı.

27 yıllık EMITT tarihinin en yüksek uluslararası ziyaretçi oranına ulaştık. Uluslararası alanda, yeni satın alma, iş geliştirme, yeni iş ve iş birliği fırsatları sunan EMITT’te katılımcıların daha fazla fayda sağlayıp daha verimli görüşmeler yapılabilmesi için geliştirilen B2B randevu sistemi ile tüm katılımcılarımız 43 ülkeden 220’yi aşkın davetli tur operatörüyle önceden randevulaşarak görüşme imkânına sahip oldu.” açıklamasında bulundu.

Turizm sektöründeki önemli rakamlara değinen Hacer Aydın, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Uluslararası turizm sektöründe 2024 yılında turist sayısının 1,5 milyar kişiye, turizm gelirlerinin ise 1.575 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. 2025 yılında ise 1,62 milyar turist ve 1,65 trilyon dolar gelir öngörüsü bulunuyor. Bu tahminlerin gerçekleşmesi durumunda pandemi salgını büyüklüklerine 2024 yılında ulaşılacak ve aşılacaktır. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ise 2024 yılı için 60 milyon turist ve 60 milyar dolar turizm geliri hedefliyor. 2025 yılı için de 65 milyon turist ve 65 milyar dolar gelir hedefi bulunuyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 2024 yılı Ocak-Haziran döneminde Türkiye’ye gelen toplam turist sayısı 26,14 milyon olarak açıklandı. TÜİK verilerine göre ise 2024 yılının ilk yarısında Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısı yüzde 10,2, Türkiye’ye gelen yurt dışında yaşayan Türk turistlerin sayısı da geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 29,8 artış gösterdi. 2024 yılı Ocak-Haziran döneminde en çok turist Rusya’dan gelirken; Rusya’dan sonra en çok turist Almanya, İngiltere, İran ve Bulgaristan’dan geldi.”

Turizmde ürün ve destinasyon çeşitliliğine gidildiğini belirten Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hafta sonu şehir kaçamakları, uluslararası etkinlikler, sportif turnuvalar, festivaller gibi kısa süreli konaklamaları içeren ürünler piyasaya sürülüyor. Bunlar da sezonun 12 aya yayılmasına katkı sağlıyor. Sürdürülebilirlik turizm programı kapsamında 15 bin 178 konaklama tesisi sertifika aldı ve 3 aşamalı bir programla çalışmalarını sürdürüyorlar.

Kuzey Amerika'da ABD ve Kanada, İskandinav ülkelerinden İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya, Asya-Okyanus’ta ise Çin, Hindistan ve Avustralya pazarlarında 2024'te büyüme hedefleniyor. EMITT ile bu ilişkileri güçlendirmeyi ve çeşitlendirmeyi arzu ediyoruz. Dolayısıyla bu yıl katılımcıların daha fazla iş birliği yapmalarını teşvik eden yeni fırsatlar ve programlar sunarak hedefimizi büyütüyoruz. Özellikle dijital teknolojiler ve sürdürülebilir turizm gibi sektörün öncelikli konuları üzerinde durulacağı fuarımızda bu yıl Türkiye’nin gücünü hep birlikte yeniden keşfedeceğiz.” 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.