Turizmi teşvik kapsamına almak için çalışıyoruz...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bugünlerde çalışılan teşvik paketine turizm yatırımlarının da alınması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmi teşvik kapsamına almak için çalışıyoruz...

Bellek Turizm Yatırımcıları Birliği’nin (BETÜYAB) Ankara Marriott Otel’deki geleneksel akşam yemeğine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, katılımcılara turizm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Turizmde kaliteyi yukarıda tutmak gibi bir dertlerinin olduğunu belirten Günay, çok iyi bir yere gelindiğini, fakat kaliteyi yukarıda tutmak ve turizmi daha bilindik bir marka haline getirmek gibi de sorunlarının olduğunu söyledi.

"HAZIRLANAN TEŞVİK PAKETİNE TURİZMİ DE ALMAK ZORUNDAYIZ...

Türkiye’nin turizmde 30 milyon rakamını geride bıraktığının altını çizen Günay, konuşmasına şöyle devam etti: “Tabi Türkiye kitle turizm yapıyor, bundan da vazgeçecek değil. Ama kitle turizmini Antalya’da yeni yataklar açarak değil belki ilgi alanları açarak bunu sürdürmeye ihtiyacımız var. Bugünlerde bir teşvik paketi çalışması var.

Bazı bakanlıklar bu konuda çok yoğun çalışıyorlar ama bizde yoğun çalışıyoruz. Turizmi teşvik kapsamına almak için yoğun bir şekilde çalışıyor arkadaşlar. Anadolu da yapılacak turizm yatırımlarını, termal turizmini ve sağlık turizmini mutlaka teşvik kapsamına almamız lazım. Bu konuda zorluyoruz ama sizler de kültür ve sanayinin seçkin kişilerisiniz, sizler de bizlere yardımcı olun bu konuda. “
 
Turizmin sadece kendilerinin çalıştığı bir alan olmadığını aktaran Günay, basın mensuplarının da bilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Turizm, Türkiye’yi sosyal olarak da geliştiren bir alan olduğu için çok önemsiyoruz. Toplumu bir birine tanıştırıyor, dünya ile tanıştırıyor. Daha kolay istihdam sağlayabiliyorsunuz. İstihdama son derece yararlı bir bakanlık, ayrıca toplumu dışa açan bir bakanlık.”diye konuştu.
 
"TİCARET AÇIĞINI KAPATAN EN ÖNEMLİ GELİR KAPISI TURİZMDİR"...
 
Salondaki turizm yatırımcılarına da seslenen Günay, “Kendi haklarımızı korumakta daha cesur olalım lütfen. Türkiye ekonomisine ithalat girdisi olmadan en fazla yabancı kaynak getiren bakanlık. 23 milyar dolar açıkladı bu yıl TÜİK. Ama bunun hemen arkasından 11 buçuk milyar da kaynağı belirsiz gelir. Bunda en fazla pay turizmin. Bunu da eklediğimiz de 28, 29, 30’a doğru gidiyor. Türkiye için son derece önemli bir alan, ticaret açığını kapatacak en önemli gelir kapılarından birisi.”
 
"TÜRKİYE TURİZMİ USTALIK DÖNEMİNİ YAŞIYOR"...
 
Turizmi daha geliştirmek için doğanın koruması gerektiğini kaydeden Günay, sözlerine şöyle devam etti: “Çevreci konsepti geliştirmemiz gerekiyor. Bugün biz birkaç yıl önce ‘yeşil yıldız’ uygulamasını başlattık ama yeşil yıldız konaklama merkezlerimizin sayısı beklentilerimizin altında. Bunu geliştirmemiz lazım, bunların sayısını artırdığımız da Türkiye’nin turizm marka değeri artacaktır.
 
Şimdi bir adım daha yukarıya taşımak gibi bir zorunluluğumuz var. Böyle devasa oteller yapmak yerine daha hayatın içinde, daha doğa ile iç içe, daha geleneksel yaşam tarzını ve yemek kültürünün tanıtılmasını sağlamalı. İspanya’da ve İtalya’da bu uygulanıyor, biz de de olmalı. İşte çıraklık, kalfalık, ustalık denen süreç bence en fazla turizm için geçerli. Biz artık Türkiye’de turizmde ustalık dönemindeyiz. Yeni bir konsepti, daha hayatın içinde olduğu, yaşam tarzının içinde olduğu turizmi geliştirmemiz lazım.”
 
Belek’li yatırımcılara turizme katkılarından dolayı teşekkür eden Bakan Günay, Belek’in Türkiye’nin turizm laboratuvarı olduğuna değinerek, “Belek’te de bazı sorunlarımız var. Arkadaşlar getiriyorlar birlikte çalışıyoruz. Orada çok büyük başarılar da elde ettik, bazı yanlışlar da yaptık. Şimdi ders çıkarmaya çalışıyoruz. Turizm alanlarını yaşam alanlarının içine sokacak bir kompleks geliştirmek istiyoruz.”şeklinde konuştu. Belek’li turizm yatırımcıları ayrıca Bakan Günay’a katkılarından dolayı hediye takdim etti.

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.