Turizme teknoloji giriyor, tüketici alışkanlıkları değişiyor...

Kuşadası'nda turizm sektör temsilcileri teknolojik tanıtım atağına hazırlanıyor. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, yaptığı açıklamada, son yıllarda teknolojideki yeniliklerin turizm sektöründe de tüketici alışkanlıklarını değiştirdiğinin gözlendiğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizme teknoloji giriyor, tüketici alışkanlıkları değişiyor...

Artık birçok tüketicinin internet üzerinden kredi kartıyla alışveriş yaptığını, eskiden seyahat acentesine gidip broşürlere bakılarak yapılan tatil seçimlerinin artık geçmişte kaldığını belirten Akdoğan, aynı şekilde uçak, tren ve gemi rezervasyonlarının da benzer seçimlerle yapıldığını kaydetti.

Bu gelişmelere uygun olarak internet üzerinden tanıtım ve pazarlamaya ağırlık vermeleri gerektiğini ifade eden Akdoğan, ''2010 sezonu öncesinde birçok turizm fuarına katılım sağladık. Bunun meyvelerini de şimdi toparlıyoruz. Ancak, her sektörde olduğu gibi tüketimi fazla olan bir yöntem'' dedi.

Kuşadası Otelciler Birliği Başkanı Gürhan Hurda ise, otellerin teknolojik iletişim kanallarını son dört yıldır yoğun şekilde kullandığını belirterek, şunları söyledi: ''Online rezervasyon yazılımları son yıllarda vazgeçilmez gelişmelerden biri oldu. Bugün Kuşadası'nda turizm belgeli tesislerin tamamı ve birçok belediye belgeli tesis interaktif tanıtım ve pazarlama ağını kullanıyor. Sonuçta müşterilerimiz açısından kolaylık sağlayan bir sistem.

Sezonluk rezervasyon kayıtlarımıza baktığımızda azımsanmayacak bir şekilde online rezervasyon aldığımız görülüyor. Tesislerimizin tanıtımları açısından hazırlanan web sayfaları saniyeler içinde tanıtımı müşterinin önüne götürüyor. Hizmet sektöründe her zaman için yapılması gereken müşteriye en hızlı en kolay ve en kaliteli hizmeti vermektir. Teknolojik gelişmeleri de bu nedenle yakından takip etmek durumundayız.'' (AA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.