Turizme, 'Erciyes Kadınları' geliyor...

'Erciyes'in Kadınları' adı verilen proje ile turizm sektöründe çalışacak 180 kadına meslek edindirilecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizme, 'Erciyes Kadınları' geliyor...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kadın istihdamına yönelik olarak hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB) Hibe Programları tarafından desteklenen meslek kursları için başvurular başladı. 'Erciyes'in Kadınları' adı verilen proje ile turizm sektöründe çalışacak 180 kadına meslek edindirilecek.

 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projelerden ilki 'Beyaz Melekler' adını taşıyor. Proje kapsamında evde hasta bakımı alanında açılacak olan kurslarla işsiz bayanların meslek sahibi yapılması amaçlanıyor. Avrupa Birliği hibe fonlarınca da desteklenen proje, 257 bin 351 Euro hibe yardımı almaya hak kazandı. Proje kapsamında; Kayseri'de ikamet etmekte olan 20-40 yaş arası 150 bayana hasta ve yaşlı bakımı konusunda eğitim verilecek. Katılımcılar kurs süresi boyunca Kayseri Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde staj yaparak aldıkları eğitimi pekiştirme fırsatına da sahip olacaklar.

 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin kadın istihdamı ile ilgili hibe almaya hak kazanan diğer projesi de 'Erciyes Kadınları' ismini taşıyor. Kayseri'de gelişmekte olan turizm sektöründeki ara eleman ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak hazırlanan proje kapsamında 180 işsiz bayana meslek öğretilerek iş sahibi yapılmaları amaçlanıyor. Üç ay sürecek kurs boyunca katılımcılara turizm alanın uzman eğitmenler tarafından teorik ve pratik olmak üzere temel turizmcilik eğitimi verilecek.

 
Proje için AB hibe fonlarından 269 bin 629 Euro yardım yapılacak. Projelerin eğitim süresi sonunda katılımcılara 'Kurs Katılım Belgesi' verilecek, ayrıca kursiyerlere kurslara devam ettikleri her gün için yol ve yemek masraflarını karşılayabilmeleri amacıyla nakit para yardımı yapılacak. Her iki proje hakkında ayrıntılı bilgi Kayseri Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı'nın 207 16 56 ve 207 16 08 numaralı telefonlarından edinilebilir.

(Cihan)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.