Turizme 2,8 Milyar Liralık teşvik...

Turizm sektörü, Hazine’den bu yılın 7 aylık döneminde; komple yeni yatırım, yenileme, modernizasyon gibi amaçlarla 171 adet proje için 2,8 milyar liralık yatırım teşvik belgesi aldı. Bunlardan 125 adedi oluşturan komple yeni yatırım projeleri tamamlandığında 24 binden fazla yeni yatak faaliyete geçecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizme 2,8 Milyar Liralık teşvik...

Derlenen verilere göre turizm sektörü, Hazine’den bu yılın 7 aylık döneminde; komple yeni yatırım, yenileme, modernizasyon gibi amaçlarla 171 adet proje için 2,8 milyar liralık yatırım teşvik belgesi aldı. Bunlardan 125 adedi oluşturan komple yeni yatırım projeleri tamamlandığında 24 binden fazla yeni yatak faaliyete geçecek

 

Öte yandan 171 proje ile toplamda ilave 10 bin 230 kişiye iş olanağı sağlayacak olan turizm sektörü 125 adet komple yeni yatırımlarla da 8 bin 751 kişiye yeni iş kapıları açacak.

 

Orta ölçeğe kayış sürüyor

 

Turizm sektöründe alınan teşvikli yatırımlar içinde 3, 4 yıldızlı tesislerle otel ve motel tarzına olan eğilim kayması bu yılın 7 aylık döneminde de devam etti.

 

Geçen yıl toplam teşvikler içinde yüzde 21 pay alan 3 yıldızlı oteller, bu yılın 7 aylık döneminde yüzde 35’e çıkarken, otel-motel kategorisi de yüzde 16’dan yüzde 27’ye çıktı. Bu yıl alınan teşviklerin yüzde 24’ünü de 4 yıldızlı tesisler oluşturdu. Diğer yandan geçen yıl yüzde 10 pay alan 5 yıldızlı tesisler düşüş gösterirken butik ve özel belgeli tesislerde de gerileme yaşandı.

 

Anadolu’da yatırımlar sürüyor

 

Bu yılın 7 aylık döneminde devam eden bir diğer eğilim de yatırımların Anadolu’ya yönelmesi. Halen 44 ilde devam eden yatırımların yalnızca yüzde 30’u Antalya, Muğla, İstanbul, İzmir ve Aydın gibi turistik merkezlerde iken, Anadolu’nun diğer kesimleri de yüzde 70’lere varan paya sahip oldu.

 

Yurt yatırımları sürüyor

 

Öte yandan son 2 yılda bu kapsamdan teşvik belgesi almaya başlayan öğrenci yurtlarının sayısı da artmaya devam ediyor. 7 aylık dönemde 30 adet yurt için 175 milyon lirayı aşan teşvik alınırken bu tesislerde 13 binden fazla yatak yapılacak

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.