Turizmde 'Yaşlı bakımı' açılımı...

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, turizmin çeşitlendirilmesinin Türkiye ve Mersin açısından bir zorunluluk olarak öne çıktığını vurguladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmde 'Yaşlı bakımı' açılımı...

Güzeloğlu, Türkiye'nin sağlık turizmi açısından özellikle de hizmet kalitesi ve buna bağlı süreçte çok iyi bir altyapıya sahip olduğunu, bu durumun aynı zamanda da Türkiye'ye uluslararası rekabette önemli bir avantaj sağladığını söyledi.

 

Sağlık turizminin yeni gelişen ve dünyada çok önemli bir turizm ivmesi olarak öne çıktığı gibi ciddi anlamda gelir getiren bir turizm çeşitliliği olduğunu kaydeden Güzeloğlu, bu noktada da Türkiye'nin sağlık turizmi açısından özellikle hizmet kalitesi ve buna bağlı süreçte çok iyi bir altyapıya sahip olduğunu vurguladı. Güzeloğlu, bu durumun da gerek maliyet, gerekse de uluslararası fiyatlar açısından, Türkiye'nin rekabet konusunda önemli bir avantaj sağladığını ifade ederek, "Bir bütün olarak, dinlenmeye ve eğlenmeye gelen insanların sağlığına kavuşması sağlık turizmi bütünlüğü içerisinde önceliğimiz.

Bu tür çalışmaları başlattık. İnanıyorum ki, sağlık turizminde kamu, sivil ve özel buluşması Mersin'de alt yapıyı geliştirecek ve turizmin çok önemli bir gelir kaynağı olarak sağlık turizmini de tedavi amaçlı bu yakın coğrafyada Ortadoğu'daki vatandaşlarımızın ve insanlarımızın gelmesini sağlayacak" dedi.

"YAŞLI BAKIM TURİZMİ KONUSUNDA GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR"...

 

Kentte turizmin çeşitlendirilmesi noktasında başlatılan bir diğer çalışmanın da; 'yaşlı bakımı' olduğuna işaret eden Vali Güzeloğlu, yaşlı bakımının gerek Avrupa'da, gerekse de dünyada öne çıkan bir kavram olduğunu belirterek, belirli bir yaşın üzerindeki insanların bakıma muhtaç olmasının, onların destek alarak zorunlu bir şekilde böyle yaşamaya konu olmasının, aynı zamanda da 'yaşlı bakımı turizmi'ni de gündeme getirdiğini anlattı. Mersin'in 300 kilometrelik sahili ve yılın 300 günü güneşli bir kent olduğunu hatırlatan Güzeloğlu, bu durumun Avrupa'da yaşayan insanların da ilgisini çektiğini ve birçok Avrupalının kentte ev aldığını dile getirdi.

 

Hasan Güzeloğlu, "Havanın çok güzel olduğu, her türlü bitki ve buna bağlı meyvenin yetiştiği, coğrafyanın bütün güzelliklerini sunduğu bir kent gerçeği var. Bu açıdan baktığımızda, biz şu an Avrupa'daki sosyal güvenlik kuruluşlarıyla ön görüşmeler yapıyoruz. Belli merkezlerimizi yaşlı bakım merkezleri olarak tanımlayarak, böyle sürekli bir turizm hareketliliğini sağlık turizmi anlamında da çeşitlendirmek istiyoruz" diye konuştu. Tüm bunların yanında Mersin'de 17 bin kişi kapasitelik bir kongreye dayalı salon ve yatak zenginliği bulunduğunu bilgisini de veren Güzeloğlu, bunun da önemli bir avantaj olarak öne çıktığını kaydetti.

 

"MERSİN BAĞIMSIZ BİR TURİZM POLİTİKASI OLUŞTURMALI"...

 

Doğu Akdeniz'in en büyük limanı olmasının yanında Ortadoğu'nun dünyaya açılan kapısı konumundaki Mersin Limanı'na bağlı olarak yaşanan ticari hareketlilikle birlikte olası ticari buluşma ve etkinliklerin Mersin'de gerçekleştirilmesini arzuladıklarını dile getiren Güzeloğlu, bunun aynı zamanda da kongre turizmi açısından da oldukça önemli olduğunu söyledi. Güzeloğlu, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Tabi ki turizmi çeşitlendirmek bir bütün olarak, ülkemiz adına zorunluluk ama Mersin'in zenginlikleri adına da bizim için çok öncelikli bir konu."

Türkiye'deki turizm sektörünü daha nitelikli kılmak zorunda olduklarını ifade eden Vali Güzeloğlu, bu nedenle de Mersin'in kendisine özgü ve bağımsız bir turizm politikası oluşturması gerektiğini, Valilik olarak da bu konudaki çalışmaların sürdürüldüğünü, kentin A'dan Z'ye kadar turizm tüm boyutlarıyla hazırlanması ve tanımlanması amacında olduklarını da sözlerine ekledi. (İHA)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.