Turizmde hedef, çifte bayram...

Turizm sezonu 1.5 ay uzadı. Kurban Bayramı'nda hedef yüzde 100 doluluk olunca bir çok sanatçıyla anlaşıldı. Kurban Bayramı'nda 9 günlük tatil turizm sezonunu 1.5 ay uzatırken, sanatçıların program yapacağı Antalya'daki tesisler yüzde 100 doluluk oranını hedefledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmde hedef, çifte bayram...

Bu yıl turizmde yüzde 10'un üzerinde artış ile 9 milyonu aşkın yabancı turisti ağırlayan Antalya bölgesinde havaların yaz sıcaklığını sürdürmesi nedeniyle yurt dışı hareketliliği sürerken, 9 günlük Kurban Bayramı tatili de iç pazarda büyük canlılık sağladı. Mevsim gereği kapalı olması gereken beş yıldızlı otellerin yüzde 40'ı kasım sonuna kadar açık kalma kararı aldı. Sezonu 1.5 ay uzatan yıldızlı oteller, geçen yılların ölü dönemi olan bu tatil günlerinde yüzde 100 doluluk hedefi ile Kurban Bayramı'na hazırlanıyor.

 

Side Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Cengiz Haydar Barut, yabancı misafirler açısından ekim ayının çok iyi geçtiğini söyledi. Kurban Bayramı için de yerli misafirler açısından satışların çok iyi gittiğini belirten Barut, “Antalya'da yaz devam ediyor ve Kurban Bayramı nedeniyle birçok tesis kapanış tarihlerini ileri çekti. Bunun en büyük faydası çalışanlar yönünden olacak ve 1- 1.5 ay daha fazla çalışma şansı buldular. Çalışırken işsiz kalanlardan yüzde 30'u bugün işine devam ediyor” dedi.

 

MARDAN'DA TARKAN DOLULUĞU...

 
Kurban Bayramı'nda megastar Tarkan'ın sahneye çıkacağı Mardan Palace Oteli'nin Basın Halkla İlişkiler Müdürü Songül Altun da taleplerin çok iyi gittiğini, özellikle iç pazardan ve Rusya'dan rezervasyon aldıklarını söyledi. Kasım ayında havaların iyi gitmesi ve bayram tatilleri nedeniyle özellikle iç pazardaki hareketliliğin memnun edici olduğunu söyleyen Altun, Mardan Palace olarak genellikle Türkiye, Rusya, Azerbaycan, İngiltere ve Avrupa ülkelerinden büyük talep gördüklerini kaydetti. Songül Altun, Kurban Bayramı için de süit odaların neredeyse dolduğunu sözlerine ekledi.

 

GELECEK HAFTA HAREKETLİ...

 
Bayramda Serdar Ortaç'ın sahneye çıkacağı Belek'te bulunan Spice Hotel'in Genel Müdürü Gıyas Şahin ise rezervasyonların geçen yılın üzerinde seyrettiğini belirtti. Bayram için yoğun talepler almaya başladıklarını belirten Şahin, “Henüz erken, 20 gün var ancak acentelerimizin söylediğine göre önümüzdeki haftadan itibaren iç pazardaki haraketliliğin özellikle bayram programı olan tesislere yönelik artacağı belirtiliyor. Telefonla gelen taleplerde ciddi artış var. Zaten yüzde 50'lik bir doluluk oranımız var ve bayram döneminde yüzde 90'ı aşmasını bekliyoruz” dedi.

 

CIVIL CIVIL BAYRAM TATİLİ...

 
Lara'da bulunan Titanic Hotel'in Genel Müdür Yardımcısı Necdet Vural, bayrama ilişkin 4 günlük ciddi program yaptıklarını söyledi. Vural, “Her bayram olduğu gibi bu bayramda da hedefimiz yüzde 100 doluluk. İç pazardan 1500'e yakın müşteri beklentimiz var. Şu anki satışlarımızda oldukça iyi gidiyor. Hedeflediğimiz gün bazında bakarsak yüzde 100 doluluk hedefine yaklaştık. Uzun bir tatil dönemi olduğu için ve havaların iyi gitmesi nedeniyle Antalya cıvıl cıvıl bayram yaşayacak” diye konuştu.

 

HEDEFLERİ 5 BİN TÜRK KONUK...

 
Bayram tatili için özel 9 günlük paket program hazırladıklarını belirten Rixos Otelleri Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Erkan Yıldırım, “Şu anda bile yüzde 80 doluluklara ulaştık. Rezervasyon talepleri bayramın da yaklaşmasıyla gittikçe yoğunlaşıyor. Yurt içi ve yurt dışındaki tüm Rixos otellerimizde 5 bine yakın Türk misafiri ağırlamak üzere tüm hazırlıklarımızı yaptık. Hedefimiz yüzde 100 doluluk” dedi.

 

YILDIZLAR AKDENİZ'DE...

 
Bayram tatilinde Antalya ve çevresindeki otellerde Tarkan ve Serdar Ortaç'ın dışında İbrahim Tatlıses, Nükhet Duru, Kenan Doğulu, Ziynet Sali, Volkan Konak, Ferhat Göçer, Işın Karaca, Funda Arar, Sertab Erener, Zara, Bengü, Alpay, Murat Boz, Gökhan Tepe ve Mustafa Ceceli sahneye çıkacak. (Radikal)

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.