Turizmde Ege dertli, Akdeniz’de yüzler gülüyor

Türkiye’de turizm denince akla gelen Ege bölgesinde Haziran ve Temmuz aylarında görülen zayıflama dikkat çekerken Antalya’da turist sayısında geçen yılın rakamları aşıldı.

22/08/2024 12:13
Turizmde Ege dertli, Akdeniz’de yüzler gülüyor

Habertürk’ten Ahmet Hamdi Girgin’e konuşan AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, “Antalya’ya gelen kişi sayısı 10.5 milyonu geçti bu hafta itibariyle. Bu da geçen seneye göre yüzde 10’luk bir artışa tekabül ediyor. Ciddi anlamda bir rezervasyonlarla ilgili problemimiz yok, dolulukla da ilgili problemimiz yok. Bir de yurtiçi pazar da hiç kötü gitmiyor. Yurt içi pazar çok iyi gidiyor” ifadelerinde bulundu.

Fiyat avantajımızı kaybettik

TÜRSAB İzmir BTK Başkanı Kıvanç Meriç, “Şu an zaten sezon sonuna geldik, fiyatların yine düşmeye başladığı döneme girdik. Bununla birlikte bir hareketlenme var. Yani sezon sonunu güzel kapatırız diye umut ediyorum. Tabii üzüldüğümüz nokta, temmuz-ağustos gibi en önemli 2 ayı çok verimli bir şekilde kapatamamamız. Tabii fiyatlar nedeniyle oldu bu. Bu sene temmuz-ağustosta fiyat avantajımızı kaybettik” şeklinde konuştu.

Otellerde yüzde 100’e yakın doluluk

TÜRSAB Bodrum BTK Başkanı Mustafa Demir, “Şu anda otellerde yüzde 100’e yakın doluluk var. Şu anda durum toparlanmış görünüyor. Çünkü otelciler bayram döneminde bekledikleri ilgiyi alamadıklarından sonra fiyatlarda indirime gittiler. O indirim de piyasada ilgi gördü. Ağustos ayında doluluklar iyi ama şu da var; 50-60 günlük doluluk 365 günlük bir yılı kurtarır mı? Onu bekleyip göreceğiz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.