Turizmde çocukların tatil adresi Türkiye oldu...

Akdeniz'de en aile ve çocuk dostu adresi ülke Türkiye... Avrupa Birliği ve Rusya’da faaliyet gösteren 2 bin 192 seyahat acentesi ‘Akdeniz’de en aile ve çocuk dostu destinasyonu’ olarak Türkiye’yi adres gösterdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Turizmde çocukların tatil adresi Türkiye oldu...
Aynı araştırmada Türkiye turistlerin ulaşım güvenliğini sağlama konusunda sadece Mısır’ı geçti Türkiye, Akdeniz’deki klasik tatil destinasyonları arasında aile ve çocuk dostu paket tatil ürünlerini sunan bir araştırmaya göre diğer rakip ülkelere göre hizmetlerin yanı sıra davranış ve ilgi konularında cazipliği bakımından birinci sırada yer aldı.

Aynı araştırmada Türkiye, aile ve çocukların tatildeki emniyetli ulaşımı konusunda ise sınıfta kaldı. Avrupa’nın en büyük seyahat acenteleri bilgi portalı Turizm Araştırma ve Strateji Merkezi tarafından Avrupa Birliği ülkeleri ve Rusya olmak üzere 17 ülkede faaliyet gösteren 2 bin 192 acente üzerinde ‘Akdeniz'de en çocuk dostu destinasyon neresi?’ konulu araştırma yapıldı. Araştırmaya Mısır, Yunanistan, İtalya, Portekiz ve İspanya gibi Türkiye’nin turizmde rekabet içerisinde olduğu ülkeler değerlendirildi.

ULAŞIM GÜVENLİĞİNDE SADECE MISIR’I GEÇTİK

Araştırmaya katılan acenteler en fazla çocuk dostu paket tatil sunan ülkelerin başında Türkiye’yi gösterdi. Araştırmada ülkelere göre hangi hizmetler aile ve çocuklar için özellikle cazip sorusunda Türkiye’nin çocuk kulüpleri, mönüleri, sporları ve genel çocuk hizmetleri bakımından tamamına yakın oranda adı geçti. Aile ve çocuklara karşı ilgi aşamasında ise misafirperverlik bakımından Türkiye’deki yerli halk yüzde 95’lik oranda oy aldı. Tur/gezi, oteller ve plajlarda ise Türkiye diğer ülkelerin önünde yer aldı. Bunlara rağmen Türkiye ziyaretçilerin yolculuk güvenliklerinin sağlanması konusunda sınıfta kaldı. Yaya, otobüs, bisiklet ve şehir içi trafiğinde ziyaretçilerin güvenliğinin sağlanması bakımından Türkiye, sadeceMısır’ın üzerinde yer aldı.

‘Ailede markalaşmamız lazım’

Çocuk ve aile turizminde Türkiye’nin sadece Avrupa değil dünyanın önde gelen ülkeleri arasında bulunduğuna dikkat çeken TUİ AG’nin Türkiye temsilcisi Hüseyin Baraner, Türkiye’deki otellerin ‘çok küçük yaştakiler’ ve ‘ileri yaştakiler’ için verdiği hizmetle öne çıktığını söyledi. Baraner, “Artık ‘küçük çocuğun varsa ya da çok yaşlıysan Türkiye’ye git’ deniyor. Türkiye’nin aile segmentine mutlaka daha fazla önem gösterip kendisine ait milli bir tatil logosu tasarlaması ve markalaşması lazım. Sektörün içindeki çeşitlilik artık marka olmalıdır” diye konuştu.

1.3 MİLYONU DA YAŞLI TURİST

Türkiye’ye 2008 yılında 65 yaş üstü 848 bini erkek, 532 bini kadın olmak üzere 1.3 milyon turist ziyaret etti.

Hangi ülke en çocuk dostu paket tatil ürünleri sunuyor?

1- Türkiye
2- İspanya
3- Mısır
4- Yunanistan
5- Portekiz
6- İtalya

*(shf)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.