Turizmde bir rekor da Rusya'dan geldi

Rusya içinde seyahat eden Rus ve yabancı turistlerin sayısı Temmuz ayında 22,4 milyona ulaştı. Bu veri, Rosstat’ın açıkladığı verilere dayanarak RIA Novosti tarafından hesaplandı.

14/09/2024 15:06
Turizmde bir rekor da Rusya'dan geldi

Rosstat, 2022 yılında her ay turist akışını hesaplamaya başladı. Turist akışı, belirli bir süre içinde en az bir gece konaklama içeren seyahatlerin sayısını ifade ediyor. Ağustos ayında, turist sayısı Haziran’daki 17,4 milyon kişiden artarak 22,4 milyona yükseldi. Geçen yılın Temmuz ayında bu rakam 22,1 milyon olarak kaydedilmişti.

Ocak-Temmuz dönemi boyunca Rusya’daki toplam turist akışı 95,9 milyon kişi olarak değerlendirildi. Türkrus'ta yer alan habere göre, bu da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 oranında bir artışa işaret ediyor.

Bu yılın ilk yedi ayında turistlerin en çok ziyaret ettiği yer Moskova 

Bu yılın ilk yedi ayında turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler Moskova (12,2 milyon kişi), Krasnodar Bölgesi (10,3 milyon kişi) ve Moskova Bölgesi (10,3 milyon kişi) oldu. Sankt-Peterburg, Ocak-Temmuz döneminde 7,6 milyon turist tarafından ziyaret edilirken, Leningrad Bölgesi 5,4 milyon turist çekti.

Rusya’da en çok ziyaret edilen ilk 10 bölge arasında ayrıca Tataristan, Kırım, Tver, Sverdlovsk ve Tümen Bölgeleri yer aldı. Öte yandan turistlerin en az ziyaret ettiği yerler Nenets Özerk Bölgesi ve Çukotka oldu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.